Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U Velikoj Veterničkoj, zagorskom mjestu u kojemu živi umirovljeni general Ivan Korade za kojim zbog sumnje u upletenost u tri ubojstva u tom mjestu i jedno u Vitašincu traje opsežna policijska potraga, naoružani policajci i danas osiguravaju cijelo područje.


Nakon što je vijest o puštanju Koradeova sina Marija kući stigla do Velike Vetreničke kordon policije uputio se prema obližnjoj šumi. Generalovu kuću, iz koje nitko nije izlazio, prelijetao je policijski helikopter.

Vezani članci Slika nije dostupna Suborci 'Puma' ne znaju ništa o zločinima Slika nije dostupna 'Pume' svjedoče: Strijeljanje zarobljenika je naredio Korade!

Prva susjeda jučer ubijenoga Franje Kosa, rekla je novinarima kako se boji za sigurnost svoje obitelji, jer su posvađani s generalom Ivanom Koradeom budući da je on želio asfaltirati put koji je u njihovu vlasništvu, a oni mu to nisu dopustili.

Kako se doznaje u Općinskome državnom odvjetništvu u Zlataru, Korade i Kos su vodili parnicu zbog teških tjelesnih ozljeda koje je Franjo još 1987. nanio Koradeu.

Kos ga je ubo u ruku, a za to kazneneno djelo osuđen je 1991. na osam mjeseci zatvora, uvjetno uz rok kušnje od 18 mjeseci.

Jedan od mještana i Koradeovih suboraca Božo Vuk je izjavio kako "ne zna što se dogodilo s njegovim suborcem i ratnim zapovjednikom"

Bili smo zajedno u 7. gardijskoj. Svi smo u strahu, jer ovakve strahote ne pamtimo", rekao je Vuk.

Dragica Hudić, susjeda ubijene prezimenjakinje Cecilije i njezina unuka Gorana, rekla je da nitko do susjeda nije spavao cijelu noć.

"Čim se smračilo, zaključali smo se u kuću i strepili što će se dalje dogoditi ", rekla je Dragica.