Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PORAŽAVAJUĆI PODACI

Policija objavila rezultate velike akcije kontrole brzine provedene na području cijele Hrvatske, izdvojili i najgore

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz Ravnateljstva policije objavili su rezultate velike akcije kontrole brzine kretanja vozila, koja se 3. travnja provodila na području cijele Hrvatske tijekom 24 sata.

Akcija se održava već petu godinu za redom, u organizaciji TISPOL-a, mreže prometnih policija država Europe.

"Ukupno je kontrolirano 5.946 vozila, pri čemu je zabilježeno 2.688 prekršaja prekoračenja brzine, odnosno 45,21% vozila bilo je u prekršaju. Nadzorom su bile obuhvaćene 1.344 lokacije. Od ukupnog broja prekršaja, 1.100 zabilježeno je fiksnim kamerama za brzinu, a 1.588 zaustavljanjem vozila od strane policijskih službenika. Većina lokacija koje su predložili građani temeljem poziva koji im je upućen na web-stranicama svake policijske uprave uvažena je te su policijski službenici na tim mjestima mjerili brzinu", navedeno je u priopćenju iz Ravnateljstva policije.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća u Maksimirskoj Problemi u prometu FOTO U sudaru automobila i teretnog vozila ozlijeđene tri osobe Ilustracija Za vrijeme nastave Objavljeni detalji napada u osnovnoj školi, policija otkrila što će biti s ocem koji je nasrnuo na nastavnika

Izdvojili su i nekoliko primjera: na području PU krapinsko-zagorske, u Gornjoj Stubici, gdje je ograničenje 50 km/h, izmjerena je brzina od 102 km/h. S druge strane, na području te policijske uprave tijekom 24 sata akcije nije zabilježena niti jedna prometna nesreća.

U naseljenom mjestu Zapolje, na području PU brodsko-posavske, izmjereno je 119 km/h na mjestu gdje je ograničenje 70 km/h. Izvan naseljenog mjesta, na autocesti A3 kod Nove Gradiške, što spada pod područje PU brodsko-posavske, izmjereno je 236 km/h.

Najviše je lokacija na kojima je mjerena brzina bilo na području PU zagrebačke (145) i PU osječko-baranjske (137), naveli su iz Ravnateljstva policije.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene