Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policija objavila detalje nesreće

Vozaču kamiona određeno 30 dana istražnog zatvora

Vozač kamiona priveden na ispitivanje (Foto: Dnevnik.hr)
Vozač kamiona priveden na ispitivanje (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Kamion naletio na ljude na odmorištu kod Novske (Foto: SBplus) Kamion naletio na ljude na odmorištu kod Novske (Foto: SBplus) Foto: SBplus +0 Vozač kamiona priveden na ispitivanje (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/2 >>
Policija je iznijela nove detalje teške prometne nesreće kod Novske u kojoj su smrtno stradale dvije djevojčice. Vozač kamiona danas je ispitan u Županijskom državnom odvjetništvu u Sisku nakon čega mu je sud odredio istražni zatvor u trajanju od mjeseca dana. Podignuta je i kaznena prijava.

U petak, 7. lipnja oko 9.30 sati, na odmorištu autoceste A3 kod Novske dogodila se prometna nesreća u kojoj su dvije osobe smrtno stradale, a dvije su teško ozlijeđene. Policija je, nakon očevida, objavila detalje nesreće, a njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Nesreća se dogodila kada je 59-godišnji muškarac upravljajući kamionom zagrebačkih registracija, ušao na odmorište autoceste neprilagođenom brzinom tako da svoje vozilo može pravovremeno zaustaviti pred svakom zaprekom.

Tom je prilikom udario u teretni auto zagrebačkih registracija i nastavio se dalje kretati kroz prostor benzinske postaje, gdje je naletio na 26-godišnju i 28-godišnju pješakinju, koje su od siline udarca odbačene na asfaltnu površinu, nakon čega je udario u dvije 14-godišnje pješakinje.

U daljnjem kretanju je udario i u parkirani osobni automobil BiH registracija te je sa skupom vozila sletio na travnatu površinu, na kojoj se zaustavio.

Na mjestu događaja smrtno su stradale obje 14-godišnjakinje, dok su druge dvije ozlijeđene žene zbog zadobivenih ozljeda prevezene u Opću bolnicu Nova Gradiška, gdje su im konstatirane teške tjelesne ozljede opasne za život. Naknadno je zaprimljena obavijest da 26-godišnjakinja više nije životno ugrožena.

Očevid na mjestu događaja vodio je zamjenik općinske državne odvjetnice u Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku, po čijem je nalogu oduzet skup vozila, a po nalogu Općinskog državnog odvjetništva u Sisku naložena je obdukcija poginulih osoba i toksikološko vještačenje krvi izuzeto od vozača. Vozač je alkotestiran te je utvrđeno da nije bio pod utjecajem alkohola.

Pročitajte i ovo Andrija Jarak (Foto: Dnevnik.r) Poginulo dvoje djece Reporter Dnevnika Nove TV Andrija Jarak na mjestu strašne tragedije: "Inspektori provjeravaju kamion. Čini se da kočnice rade''

Pročitajte i ovo Teška nesreća kod Novske (Foto: Radio Nova Gradiška) Užas kod Novske Još nije poznat uzrok nesreće: Vozač kamiona noć je proveo u pritvoru, teško ozlijeđena žena i dalje je životno ugrožena

Uhićen je i nad njim je provedeno kriminalističko istraživanje, nakon kojega je uz kaznenu prijavu zbog počinjenog kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu iz čl.227. st.4. Kaznenog zakona predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke, a kaznena prijava podnosi se Županijskom državnom odvjetništvu u Sisku“, navela je PU sisačko-moslavačka u priopćenju.

Vozač je u popodnevnim satima odveden na ispitivanje u Županijsko državno odvjetništvo u Sisku, a nakon toga je odveden na Županijski sud koji mu je odredio mjesec dana istražnog zatvora. 

Aktualno Još nije poznat uzrok nesreće: Vozač kamiona noć je proveo u pritvoru, teško ozlijeđena žena i dalje je životno ugrožena Teška nesreća kod Novske (Foto: Radio Nova Gradiška) Teška nesreća kod Novske (Foto: Radio Nova Gradiška) Foto: Radio Nova Gradiška +0 Kamion koji je prouzročio prometnu nesreću (Foto: Dnevnik.hr) Crna kronika Još nije poznat uzrok nesreće: Vozač kamiona noć je proveo u pritvoru, teško ozlijeđena žena i dalje je životno ugrožena 1/2 >>
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene