Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Borovec kaže

'Policija nema praksu davati informacije s kim razgovara'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glasnogovornik Ministarstva unutarnjih poslova Krunoslav Borovec odgovarajući danas na novinarsko pitanje je li policija pozivala ili obavila informativni razgovor s bivšim premijerom Sanaderom u vezi s HEP-om i TLM-om je rekao da 'nemaju praksu davati informacije s kim policija razgovara vezano uz pojedine predmete'.

Kada bi se o tome govorilo u javnosti onda bi se stvarala loša slika i percepcija da svatko s kim policija razgovara je na neki način umiješan u kriminalne radnje. Prema vrijedećim zakonima u Hrvatskoj imamo (policija) obvezu da izvještavamo o počinjenim kaznenim djelima, završenim kriminalističkim istraživanjima kada je utvrđena razina osnovane sumnje, kada se podnosi kaznena prijava, rekao je Borovec novinarima prigodom predstavljanja novih policijskih odora.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 30 milijuna kuna neisplaćenih plaća Bivši radnici TLM TPP-a podnijeli tužbe i kaznene prijave Slika nije dostupna Opća svađa zbog bijega Sanader se zbog Glavaša obrušio na pravosuđe

Istaknuo je kako prigodom kriminalističkih istraživanja mora postojati određena razina diskrecije i profesionalnosti. Na novinarsku tvrdnju da je u slučaju objave dijela podataka iz registra branitelja u slučaju Felić bilo potvrđeno provođenje krim obrade, Borovec je odgovorio da je sve detaljno obrazložio.

Na traženje novinara da komentira tvrdnje najvećeg dioničara Industrogradnje Josipa Galinca u tisku da su ga pretukli 'dečki s Knežije' (za koje policija inače ima osumnjičenog), Borovec je rekao da 'policija očekuje da svi koji su žrtve nekog kaznenog djela surađuju s policijom i sva svoja saznanja o nekom kaznenom djelu iznesu policiji i Državnom odvjetništvu'. 'Na policiji je teret obaveze da se pojedina kaznena djela razriješe, ali koriste nam i informacije koje dobivamo iz javnih izvora, pa tako i medija koristimo u našim kriminalističkim istraživanjima', rekao je.

Ne mogu otkriti pojedinosti o tome što je policija do sada saznala ili koje su naše buduće aktivnosti, jer osim opće javnosti koju zanima što policija radi i zanima i one koji su na bilo koji način umiješani u kaznena djela, rekao je, uz ostalo, Borovec, upitan i o slučajevima premlaćivanja Igora Rađenovića vezano uz aferu u Zagrebačkim cestama, čiji su počinitelji pronađeni, ali se traga za nalogodavcima, dok napadači na novinara na Dušana Miljuša još nisu pronađeni.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene