Obavijesti Video Pretražite Navigacija
UŽAS u Donjem Dragonošcu

Unatoč jakoj kiši cijeli dan češljali imanje Ante Pavlovića: Spasili kujicu i dva šteneta, našli lešine i kože životinja... U štali je bio i uginuli poni Kockica

Ante Pavlović (Foto: Dnevnik.hr)
Ante Pavlović (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Ante Pavlović (Foto: Dnevnik.hr) Ante Pavlović (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Ante Pavlović (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Ante Pavlović (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr Samoprozvani doktor Ante Pavlović ponovno ordinira (Foto: Provjereno) - 11 Samoprozvani doktor Ante Pavlović ponovno ordinira (Foto: Provjereno) - 11 Foto: Provjereno Samoprozvani doktor Ante Pavlović ponovno ordinira (Foto: Provjereno) - 8 Samoprozvani doktor Ante Pavlović ponovno ordinira (Foto: Provjereno) - 8 Foto: Provjereno +0 Ante Pavlović (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Galerija 1/5 >>
Na temelju sudskog naloga djelatnici Skloništa za zbrinute životinje Grada Zagreba izašli su na teren na imanje nadriliječnika Ante Pavlovića. Tamo su zatekli užas.

Policija je u utorak češljala imanje samoprozvanog kiropraktičara Ante Pavlovića (62) u Donjem Dragonošcu.

Pročitajte i ovo Ukradeni brak jazavčar nestao u srijedu Ovaj je pas ukraden, traže ga policija i vlasnik: "Vrijedi nekoliko tisuća eura" Ilustracija Škola pod opsadom Uhićena tinejdžerica: Nožem izbola tri osobe u srednjoj školi

Od ranog jutra je tamo i veterinarska inspekcija te radnici iz skloništa Dumovec koji će se pobrinuti za životinje privedenog Pavlovića. 

"Terenska ekipa Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba na intervenciju je izišla na temelju sudskog naloga. Na lokaciji su preuzeta tri psa u tipu hrvatskog ovčara – kujicu te njezina dva šteneta nešto starija od šest mjeseci. Budući da je dobivena informacija da je tamo i treće štene, susjeda će Sklonište kontaktirati čim se pas pojavi", rekli su iz Dumovca.

Pretraga je trajala cijeli dan, unatoč jakoj kiši koja je padala i koja je sudionike u akciji smočila do gole kože. Navodno je institucije na noge digla Pavlovićeva kći koja je s imanja odvela konja te zvala institucije kako bi se spasile ostale životinje. 

Anti Pavloviću Županijski sud u Velikoj Gorici odredio je istražni zatvor od mjesec dana. Osumnjičen je za kazneno djelo ropstva i za nanošenje teških tjelesnih ozljeda.

Taj samoprozvani kiropraktičar, uhićen je prošlog četvrtka, nakon objave najave za prilog u emisiji Provjereno, u kojem je otkriveno kako je njegova posljednja žrtva nemoćan 60-godišnji muškarac koji je živio u neljudskim uvjetima bez struje i vode u šumi. Pavlović ga je "liječio" i tvrdi da je taj muškarac njegov pacijent, iako je jadnom muškarcu očigledno bila potrebna stručna pomoć. 

Policija je na imanju našla na horor: lešine i kože životinja. U Provjerenom je Pavlović kazao da je njegovo stado koje je susjedima radilo probleme uginulo. Tvrdi, netko mu je otrovao bunar i njega. Kaže nije mogao ustati iz kreveta i stado je uginulo.

Na pitanje tko mu je otrovao stado kaže da su za to krivi crveni. "Zato ćemo ih sve pobiti i nema više oprosta. Ako ovo ne objaviš, je*at će te svi pripadnici ATJ Lučko. Neću to reći. Jer oni neki nisu zaslužili", kazao je tada. Uginulo je, tvrdi on, 15 ovaca, a u štali je nađen i uginuli poni Kockica.

Pavlović godinama terorizira mještane Donjeg Dragonošca.

"Ako je bolestan, nek' ide tamo gdje pripada, a ne ovako da luduje i napada i tuče i prijeti... svašta, sve najgore!", kaže Pavlovićeva susjeda Jovanka. Iako je iza rešetaka, i dalje se boje, jer često bi ga, kažu, policija odvela i - nikom ništa.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene