Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Akcija 'Manager'

Policija i USKOK u Podravci, priveden Polančecov kum?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija i djelatnici USKOK-a upali su jutros u prostorije Podravke, potvrđeno nam je u Ravnateljstvu policije.

Jedna odgovorna osoba iz Podravke te devet direktora i odgovornih osoba u tvrtkama koje su poslovale s tom koprivničkom prehrambenom tvrtkom uhićeno je jutros u nastavku USKOK-ove istrage i akcije 'Menadžer', potvrdilo je Ravnateljstvo policije. Ne otkrivajući identitet uhićenih iz policije su priopćili da je riječ o nastavku kriminalističkog istraživanja u sklopu akcije 'Menadžer' u kojoj su još prije tri mjeseca uhićena šestorica menadžera, među kojima i četvorica bivših čelnika tvrtke. Policija nije otkrila zbog čega se deset uhićenih osoba sumnjiči, a ni u USKOK-u nisu željeli otkriti nikakve pojedinosti. 

Pročitajte i ovo Članovi Radničke Fronte dočekali Andreja Plenkovića transparentom Neugodan doček Radnička fronta dočekala Plenkovića zvižducima, župan Koren reagirao: "Razjurit ću ih!" Nedaleko Zagreba otkriveno skladište s nekoliko tona ilegalnog duhana - 4 uhićena dvojica FOTO Kod Zagreba otkriveno skladište s gotovo osam tona ilegalnog duhana

>> Podravka: Za isplatu milijuna kuna odsad tri potpisa

Od 10 osoba nad kojima se provodi kriminalističko istraživanje, jedna osoba je odgovorna osoba iz TD Podravka dok su preostalih 9 osoba direktori i odgovorne osobe u poslovnim subjektima koji su bili u poslovnim odnosima sa TD Podravka', stoji u priopćenju kojeg je potpisao načelnik Ureda ravnatelja policije Krunoslav Borovec. Neslužbeno se pak doznaje da  je jedan od privedenih i Nevio Prlog, kum bivšeg potpredsjednika Vlade Damira Polančeca.

Izvršna direktorica Korporativnih komunikacija Podravke Dijana Jendrašinkin također ništa nije željela reći o posljednjim uhićenjima u toj tvrtki. Kratko je izjavila da tvrtka nema komentara te da svakodnevni rad i proizvodnja u Podravci nesmetano idu dalje.

USKOK istragu u Podravci vodi od kraja listopada prošle godine kada su zbog afere 'Spice' uhićeni bivši predsjednici Uprave Darko Marinac i Šestak, bivši članovi Uprave Saša Romac i Josip Pavlović te suvlasnik varaždinske Fima Grupe Milan Horvat i direktor splitske tvrtke SMS Srđan Mladinić. Oni su u pritvoru, a nekima od njih sud je zamrznuo dio imovine. USKOK ih sumnjiči da su raznim malverzacijama oštetili Podravku za oko 250 milijuna kuna.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene