Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova uprava Podravke

Podravka: Za isplatu milijuna kuna odsad tri potpisa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U aferama izblamiranoj Podravci više se neće jednim potpisom isplaćivati deseci milijuna, trebat će tri potpisa. Odlučeno je na višesatnoj sjednici, na kojoj je imenovana i nova uprava Podravke. Ojačana je direktorima iz svojih redova.

U upravu Podravke imenovani su dosadašnja direktorica kontrolinga Lidija Kljajić, kao i direktor prehrambenih brendova Kruno Bešvir. Rješavanje problema mogle bi im olakšati novodonesene odluke. 'Ukida se mogućnost zastupanja društva pojedinačno i samostalno što je bilo do sada i za bilo kakav ugovor bit će potrebna minimalno dva potpisa uprave, a za višemilijunske ugovore i tri člana uprave', rekao je Marin Pucar iz Uprave. A zbog višemilijunskih ugovora pritvoreni članovi uprave, nisu smijenjeni jer im krivnja nije dokazana. Odlučio je tako nadzorni odbor, povećavši broj članova uprave s pet na sedam, no pred kamere se nisu usudili stati. Predstavili su tek novog glasnogovornika Vedrana Šimunovića koji je odbio odgovoriti na pitanja. Za to vrijeme Podravci na naplatu stiže mjenica od 20 milijuna kuna, kojom je Fimi jamčen kredit od 110 milijuna kuna u Hypo banci. Novi dugovi ekonomiste ne čude.

Pročitajte i ovo Povlačenje proizvoda Podravke, ilustracija Objavila Podravka Povlači se poznata morska sol: Provjerite police! PR Oglas Grupa Podravka u 2023. povećala prihode i neto dobit uz nastavak rasta plaća i snažne investicije

>> Mesić: I HDZ i HSS treba izbaciti iz Podravke

Novi dugovi ekonomiste ne čude

'To je jedan od načina na koji se izvlačio novac i s tim novcem se trebalo kupovati. To otkriva i namjere Fime da bude jedan od pretendenata za osvajanje Podravke. Istragom se utvrđuje kako je i gdje kolao Podravkin novac i je li nadzorni odbor za to doista znao. Među ostalima i dekan ekonomskog fakulteta Darko Tipurić, kojeg prate glasine o neprijateljskom preuzimanju Badela te malverzacija s HEP-om koje je morao demantirati. 'Moje mišljenje je da se radi o scenaristima koji još nisu na vidjelu. Da li će državno odvjetništvo do njih doći, u to ne sumnjam', rekao je Slavko Kulić, ekonomist. Ključni svjedok mogao bi biti Marinčev prethodnik na čelu nadzornog odbora Mladen Vedriš.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene