Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Provjereno je izvidjelo situaciju na zagrebačkim prometnicama. Puna dva dana prateći promet skrivenom kamerom, ekipa informativnog magazina je došla do iznenađujućih rezultata.


Razgovori mobitelom, vožnja bez pojasa te nepoštivanje znakova svakodnevnica su na zagrebačkim prometnicama. Provjereno je došlo i do dokaza kako se prometnih pravila ne pridržavaju niti oni od kojih se to najmanje očekuje - policajci. Čuvari reda voze se bez svjetla, bez pojasa i s mobitelom u vožnji. Prvi put u Hrvatskoj izvedena je složena operacija kojom se kirurškim zahvatom uklanja uzročnik epilepsije na samom mozgu. Kamere Provjerenog jedine su prisustvovale ovom povijesnom medicinskom kirurškom zahvatu.

Vezani članci Provjereno: Ruski rulet s derutnim zgradama u Sisku - 4 Oni u svojim kućama ne mogu živjeti zbog potresa, ali ne zato što su oštećene: ''Najbliži pojam je jadan osjećaj...'' Penava: Zajednička nastava za Vukovarsku djecu - 10 Zašto su djeca i tri desetljeća nakon rata odvojena? "Mi idemo s jedne, oni s druge strane. Navikli smo, ne znamo za drugačije"

Prvog pacijenata koji se podvrgnuo ovoj složenoj operaciji ekipa informativnog magazina pratila je još od proljeća kada je mogućnost njegova izlječenje bila neizvjesna. Za mnoge oboljele od epilepsije vijest o ovoj povijesnoj operaciji doista je revolucionarna te će zasigurno ljudima oboljelima od ove bolesti iz temelja promijeniti život.

Provjereno pogledajte u četvrtak 1. listopada u 22.00 na Novoj TV.