Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Danima je osoba oko koje se vrte sve priče, vode ratovi, prijeti se tužbama. Sve to Damir Polančec prati u Remetincu.


Prvi put od kad je u pritvoru traži i pomoć Banskih dvora. Traži da mu, po zakonu, isplate pola plaće, jer mu obitelj nema od čega živjeti. Na prijetnje odvjetničke komore da će ga tužiti, predsjednik Josipović se oglasio još jednim priopćenjem, poručivši im kako se nada da će njih zastupati Vladimir Šeks.

Vezani članci Jelenko Krešo Burno nakon odluke Ustavnog suda, iz Sindikata pravosudne policije poručuju: "Ovo je poruka svima" Rebalans proračuna - 2 Poslan je prijedlog rebalansa državnog proračuna: Premijer ističe da se prilagođavaju novim okolnostima

Na osmom odjelu Remetinca. U udobnoj ćeliji, ali navodno bez novca Damir Polančec, promijenio je mišljenje. Za izjave još nije, ali za financijsko stanje je. Iako se odlaskom iz Vlade odrekao prava na šest mjeseci pune plaće i sljedećih šest na 50 posto od toga, tražeći da sve ide u humanitarne svrhe - sad iz zatvora apelira da se novac ipak isplaćuje njegovoj supruzi.

Polančec se odrekao svoje plaće kada je odlazio iz Vlade, sada je poslao dopis u kojemu želi ostvariti svoja prava ponovo, a premijerka Kosor je na sam spomen njegova imena, jednostavno otišla. Nakon uhićenja, Polančecu je sve zamrznuto, stan u Zagrebu u kojem je bila premetačina, kuća u Koprivnici u kojoj je uhićen, zemljište u Đelekovcu, ali i nekoliko milijuna kuna vrijedne dionice Podravke.

Slučaj njegovog odvjetnika za koji je cijela politika ustanovila da se ne treba miješati, a ista ta politika se uplela i dalje je neizvjestan. Nobilo još uvijek ne zna zbog čega je pokrenut stegovni postupak, jer pismo iz Koturaške do centra grada putuje već sedam dana. 'Nema nikakve poveznice između bilo koga iz aktualne vlasti i moje osobne odluke da stavim disciplinsku prijavu protiv kolege Nobila. Hvala vam', istaknuo je predsjednik odvjetničke komore Leo Andreis.

I dok su se svi sa svima posvađali i držali predavanja kako tko treba raditi, ovo je bila i zadnja rečenica predsjednika odvjetničke komore. Nakon što ga je predsjednik Josipović optužio da skače na mig politike, ovaj mu je zaprijetio tužbom za klevetu.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju