Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sutkinja odlučila

Polančecu nova optužnica i ljeto u zatvoru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši potpredsjednik Vlade RH i ministar gospodarstva Damir Polančec, osumnjičen za nezakonitosti u Hrvatskoj elektroprivredi (HEP), ostaje u istražnom zatvoru još dva mjeseca, do 25. kolovoza, doznaje se na zagrebačkome Županijskom sudu.

Sutkinja Jadranka Mandušić, koja nadzire USKOK-ovu istragu u slučaju HEP-a, takvu je odluku donijela zbog opasnosti od mogućeg utjecaja na 12 svjedoka koje istražitelji još moraju ispitati, potvrdio je glasnogovornik suda Krešimir Devčić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Stigao kući Ivan Čehok izašao iz Remetinca i napokon poljubio suprugu Slika nije dostupna Odlukom istražnog suca Pušten iz Remetinca: Mladineo se brani sa slobode

Polančecu je u svibnju ukinut pritvor za slučaj vezan uz Podravku, no zadržan je u zatvoru u Remetincu zbog slučaja HEP-a u kojemu ga se, s bivšim čelnicima HEP-a i šibenskoga TLM-a Ivanom Mravkom i Ivanom Koštanom, sumnjiči da je HEP i državni proračun oštetio za 600 milijuna kuna. Mravak i Koštan u istražnom su zatvoru od 8. svibnja. Osumnjičene USKOK tereti da su kupovali struju u inozemstvu, koju je HEP po četiri puta nižoj cijeni preko TLM-a prodavao mostarskoj tvrtki Aluminiju.

>> Polančec tražio novac za Podravku?

Za poticanje na zloporabe u tom slučaju prijavljeni su umirovljeni general Ivan Kapular te bivši član Nadzornog odbora HEP-a Zdenko Jurčić, no oni se brane sa slobode. Osim u slučajevima Podravke i HEP-a, Polančeca se tereti i da je vukovarskom odvjetniku Petru Miletiću isplatio pola milijuna kuna za nepotrebne stručne studije.

Nakon mnogih istraga USKOK je protiv Polančeca u svibnju podigao i prvu optužnicu, a riječ je o nezakonitostima u gradnji rasvjete na igralištu Nogometnog kluba 'Osvit' u njegovu rodnome mjestu Đelekovcu, u blizini Koprivnice, 'teškima' više od 230 tisuća kuna.

USKOK je podignuo još jednu optužnicu protiv Damira Polančeca!

Nakon optužnice zbog nezakonitosti oko reflektora na igralištu u rodnom mu Đelekovcu kod Koprivnice, Polančeca se tereti da je vukovarskom odvjetniku Petru Miletiću za izradu stručne studije isplatio pola milijuna kuna. Studija je napisana na svega 19 stranica, od kojih se jedna stranica odnosi na naslov, jedna na sadržaj, a tri na uvod. Ispada da je Polančec svako slovo masno isplatio, a iako je utvrđeno kako za takvu studiju nije postojala potreba. (I.I. / Hina) 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene