Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Polančec pušten iz zatvora:

'Ako sam ikome svjesno priskrbio imovinsku korist daj Bože da mi ispala oba oka i osušile se obje ruke'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši potpredsjednik vlade Damir Polančec pušten je, oko 10 sati, iz kaznionice u Turopolju.

Damir Polančec iz zatvora je izašao s koferom i okupljenim novinarima poručio da kao osuđenik koji je prijevremeno pušten ne smije komunicirati s medijima.

Pročitajte i ovo Milorad Dodik Osjeća se ugroženo Dodiku nastavljeno suđenje: Proces nazvao farsom pa zaradio opomenu Propusti u slučaju Agrokor - 4 Novi problemi Može li se novo vještačenje za Agrokor završiti u godinu dana? DORH dobio rok i zadatak, neki sumnjaju da je to moguće

Ponovio je tek ono što je rekao odlazeći u zatvor da nije s namjerom, izravno ili neizravno, počinio kazneno djelo za koje je osuđen. 'Ako sam ikome svjesno priskrbio imovinsku korist daj Bože da mi ispala oba oka i osušile se obje ruke', poručio je Polančec.

Njegov odvjetnik Anto Nobilo ranije je potvrdio da Polančec na prijevremeni otpust izlazi odlukom zatvorskog upravitelja koji mu je kaznu smanjio za 40 dana.

>> Život u zatvoru: Kako se političari prilagođavaju uvjetima

Zagrebački Županijski sud je u listopadu 2010. Polančeca nepravomoćno osudio na 15 mjeseci zatvora, proglasivši ga krivim zbog isplate pola milijuna kuna za nepotrebnu stručnu studiju, no Vrhovni mu je sud smanjio kaznu za pet mjeseci. Kao olakotnu okolnost sud je uzeo motiv zbog kojega je prekršio zakon, a to je pokušaj rješavanja statusa radnika vukovarskog "Borova" srpske nacionalnosti.

Osim u tom slučaju, Polančec je pravomoćno osuđen u slučaju "reflektori" u kojemu je, nakon nagodbe s USKOK-om, dobio jednogodišnju uvjetnu zatvorsku kaznu s četverogodišnjim rokom kušnje.

Protiv bivšeg potpredsjednika Vlade još se vodi postupak i u slučaju "Spice", gdje je s bivšim čelnicima Podravke i njihovim poslovnim partnerima optužen da je tu tvrtku oštetio za više od 400 milijuna kuna.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene