Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spriječeno krijumčarenje

Pokušao prokrijumčariti šest kilograma bijelih tartufa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Muškarac je bijele tartufe, inaće najveću i najcjenjeniju vrstu tartufa, sakrio u pet vrećica ispod stražnjeg sjedala u 'golfu' pulskih oznaka koji je vozila njegova vršnjakinja.

Oko šest kilograma smrznutih bijelih tartufa pokušao je iz Hrvatske prokrijumčariti 41-godišnjak iz Buzeta, izvijestila je danas istarska policijska uprava.

Muškarac je bijele tartufe, inaće najveću i najcjenjeniju vrstu tartufa, sakrio u pet vrećica ispod stražnjeg sjedala u "golfu" pulskih oznaka koji je vozila njegova vršnjakinja. Tartufe su pokušali prokrijumčariti preko graničnog prijelaza Kaštel jučer ujutro, no to su osujetili granični policajci koji su otkrili skrivene vrećice.

Pronađene gljive su oduzete i predana ovlaštenom otkupljivaču, a 41-godišnjak će biti kazneno prijavljen zbog izbjegavanja carinskog nadzora.

Istarski bijeli tartuf (Tuber magnatum Pico) jedan je od najcjenjenijih na svijetu. U Istri se područje traženja bijelog tartufa proteže od okolice samog naselja Livade duž šume u dolini rijeke Mirne. Najveći tartuf pronađen je u studenom 1999. blizu Buja. Težio je 1,310 kilograma i pod nazivom Millennium ušao je u Guinessovu knjigu rekorda. (Hina)

Pročitajte i ovo Ilustracija kazneno prijavljen U Slavoniji uhvaćen Portugalac, prevozio je migrante Ilustracija za europsko tržište Prilagođeni spremnici, dogovorene rute i više od 20 paketa: USKOK podigao optužnicu protiv švercera droge

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene