Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pokušali ubiti vozača predsjednika Mesića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policajac izvan službe kojeg su u nedjelju dvojica mladića, inače dobro poznata policiji, pokušali pregaziti nekoliko puta, povremeni je vozač predsjednika Mesića.

Napadnuti službenik sigurnosti, osim Stjepana Mesića, vozi i druge državnike. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Komentar Predsjednika RH Mesić: Kao i odlazak i najava povratka neprimjerena Slika nije dostupna Gost predsjednik Crne Gore Mesić na ručaku s veleposlanicima EU-a

U MUP-ovoj Upravi za posebne poslove sigurnosti, naime, iz profesionalnih razloga izmjenjuju vozače kako ne bi upali u rutinu. Nisu htjeli otkriti identitet napadnutog policajca, pišu 24 sata. 

Policajac (42) iz MUP-ove Uprave za posebne poslove sigurnosti u nedjelju je oko 22 sata vozio Slovenskom ulicom u zagrebačkom Črnomercu. Spazio je dvojicu muškaraca kako u Nissan Sunnyju na crveno svjetlo iz Ulice grada Mainza skreću desno u Slovensku. Kad su se auti poravnali, suvozač Igor B. (25) otvara prozor, pljuje na vrata Honde i vrijeđa policajca.

Policajac usporava nadajući se da će ga nasilnici pustiti na miru, no oni ga obilaze i staju ispred njega.
 
Kad je policajac izašao iz Honde, prilazi mu Igor i pokušava ga udariti nepoznatim predmetom. Policajac uspijeva blokirati udarac, no s leđa ga napada vozač Nissana Goran P. (32) i udara šakom u potiljak. 

Goran potom sjeda u auto i pokušava pregaziti policajca, koji se na vrijeme izmaknuo. Policajac skreće desno u Međimursku i vozi do kafića Mercedes, čiji je navodno stalni gost, kako bi pozvao pomoć. Dvojac ga sustiže i ponovno pokušava pregaziti. Policajac se izmiče, a Goran dva puta udara u njegovu Hondu.
 
Dvojac potom bježi, ostavljajući gomilu polomljenog stakla iza sebe. Tri sata kasnije policajci su na parkiralištu iza trgovačkog centra Roto prometa u Gospodskoj u Vrapču pronašli nasilnike i njihovo vozilo. 

Opirali su se pa su policajci morali upotrijebiti silu. Igoru su izmjerili 2 promila u krvi, dok je Goran odbio alkotestiranje. Inače, obojica su dobro poznata policiji. 

Goran je evidentiran 45 puta, a njegov prijatelj jednom za droge.
U policiji jučer nisu znali da li je njihov kolega, koji je bio izvan službe, bio naoružan. No prema Zakonu o policiji, u ovom je slučaju imao pravo zapucati jer mu je život bio ugrožen.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene