Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Korisno

U roku 10 dana HEP-u prijavite stanje brojila! Evo zašto!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za potrošače dobre vijesti - od danas je jeftinija struja, gorivo i osim za umirovljenike, dopunsko zdravstveno osiguranje. I dok će vam HZZO automatski obračunati nižu ratu osiguranja, HEP traži da sami očitate današnje stanje brojila i prijavite ga u roku od 10 dana.

Dobra vijest za više od 2 milijuna HEP-ovih potrošača. Naime, od danas je struja jeftinija za 6 do 7 posto. 'Drago mi je da će biti tako, ako je to istina kako kažu. Ništa drugo. Ne vjerujem dok ne primim prvi račun', kazala je Nevenka Mađarac iz Osijeka.

Pročitajte i ovo Vili Beroš, ministar zdravstva Za Dnevnik Nove TV Pobuna protiv HZZO-a, oglasio se Beroš: "Cijene koje nemaju dodir s realnošću ne doprinose stabilizaciji sustava" Kiše donijele poplave i jeftiniju struju - 6 Proradile hidroelektrane Kako je Hrvatska zbog jedne stvari koja je mnogima donijela nevolje od velikog uvoznika postala - izvoznik struje

Da biste što prije dobili jeftiniji račun za struju potrebno je najkasnije do 10. listopada očitati stanje brojila i to stanje prijaviti na besplatni telefon 0800-0555. 'Mogu danas očitati, ali ne moraju odmah to sve prijaviti. Mogu napraviti sve to do 10. listopada i na temelju toga većini građana izdat će se zamjeneske rate', kazala je Mirela Klanac, glasnogovornica HEP-a.

>>
Napokon jeftinija struja, ovdje doznajte koliko možete uštedjeti!

Umanjene račune za struju HEP će poslati već idući mjesec samo onima kojima je razlika na računu veća od 10 kuna. Svima ostalima rata će se umanjiti kod sljedećg redovnog obračuna.

Nova polica zdravstvenog osiguranja

Od danas i nova polica dopunskog zdravstvenog osiguranja - jedinstvena cijena za sve je 70 kuna. 'To znači da svi osiguranici koji imaju aktivne police po cijeni od 80 ili 130 kuna, njima će od danas pojeftiniti police, plaćat će 70 kuna. Pri tome ne moraju ništa poduzimati, ne moraju otkazivati stare police, ni sklapati nove', kazao je Stanko Perjan iz HZZO-a.

Od danas je i gorivo jeftinije. Na svakoj utočenoj litri u džepu će vam ostati 30-ak lipa. Lipu po lipu i na spremniku goriva zaradili ste za kruh i mlijeko.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene