Obavijesti Video Pretražite Navigacija
STRAŠNA NESREĆA

Pogledajte grafički prikaz putovanja i nesreće autobusa smrti: Za Dnevnik Nove TV oglasio se i jedan od organizatora

Aktualno Galerija Stype: Teška nesreća na A4 - 2 Stype: Teška nesreća na A4 - 2 Foto: DNEVNIK.hr Stype: Teška nesreća na A4 - 1 Stype: Teška nesreća na A4 - 1 Foto: DNEVNIK.hr Teška prometna nesreća na A4 - 1 Teška prometna nesreća na A4 - 1 Foto: DNEVNIK.hr Teška prometna nesreća na A4 - 2 Teška prometna nesreća na A4 - 2 Foto: DNEVNIK.hr +1 Plan puta za Međugorje - 1 Galerija 1/6 >>
U teškoj nesreći poljskog autobusa na autocesti A4 kod Brezničkog Huma poginulo je 12 ljudi.

Po dosadašnjim informacijama, autobus poljskih registarskih oznaka krenuo je iz mjesta Grodzisk Mazowiecki, koje se nalazi nedaleko od glavnog grada - Varšave.

Pročitajte i ovo Vlak zgazio ženu u Kaštel Sućurcu - 2 Kaštel Sućurac FOTO Užasna nesreća u Dalmaciji: Pješakinja poginula u naletu vlaka na pružnom prijelazu Ilustracija Autobus je na pregledu Policija objavila detalje strašne nesreće kod Čazme: S ceste sletio autobus pun djece, dvoje u bolnici

Vozili su se autocestom A4 koja ide od Goričana na mađarskoj granici prema Zagrebu.

Do nesreće je došlo jutros nešto prije 5:30, na 62. kilometru, između čvora Breznički Hum i čvora Komin, u smjeru Zagreba. Tada je autobus sletio s kolnika. U autobusu su bile 44 osobe, a riječ je o grupi koji koja je planirala otići na hodočašće u Međugorje.

Autobus kojim su Poljaci putovali proizveden je 2011., a u lipnju je prošao tehnički pregled.

Direktor tvrtke u čijem je vlasništvu autobus za poljske je medije rekao da su obojica vozača bila iskusna. A u organizaciji putovanja poljskih hodočasnika u Međugorje sudjelovao je Jaroslaw Milkowski iz Bratstva svetog Josipa. On je u telefonskom razgovoru za Dnevnik Nove TV rekao da je dogovorio autobus za putovanje i osigurao smještaj u Međugorju. Već devet godina radi na takvim putovanjima i ovo je prvi put da se dogodila ovakva nesreća.

"Ovo je strašno bolna stvar za mene. Pogotovo jer sam upravo danas sahranio svoju majku. Sada sam se vratio sa sprovoda i idem na policiju. Zaista mi je teško", rekao je Milkowski pak za poljski portal Fakt.

"Neki ljudi su sami došli u Częstochowu. Vozio sam dio grupe iz Varšave u Częstochowu, ali zbog majčinog sprovoda nisam išao s hodočasnicima. Trebao sam im se kasnije pridružiti, imao sam avionsku kartu", rekao je. 

Milkowski je rekao i kako organizator cijelog puta nije on, već časna sestra koja je bila u autobusu i u nesreći je ozlijeđena. Na internetskim stranicama bratstva vidljiva je ponuda za putovanje. Očekivani dolazak u Međugorje bio je danas između 13 i 15 sati. Istaknuta je i informacija da su pauze na putovanju predviđene otprilike svaka 3 sata.

Više o ovoj strašnoj nesreći možete pročitati >>OVDJE

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene