Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Afganistan

Poginula 8-godišnjakinja kojoj su talibani dali punu torbu eksploziva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osmogodišnja Afganistanka poginula je u eksploziji torbe pune eksploziva koju su joj dali talibanski pobunjenici, objavila je vlada.

Eksplozija se dogodila u blizini policijske postaje na jugu zemlje, priopćeno je.

'Pobunjenici su 8-godišnjakinji dali torbu punu eksploziva domaće izrade i rekli joj da je odnese policajcima', kaže se u priopćenju ministarstva unutrašnjih poslova. 'Dok se djevojčica približavala policajcima, bomba je ekplodirala i ubila je'.

Nije nezabilježeno da se pobunjenici posluže ženama kao bombašicama, a još se češće muškarci prekriju burkom kao žene. Ipak, donedavno nisu iskorištavali djecu.

U svibnju je policija pokazala četvoricu dječaka mlađih od 13 godina, koje su pobunjenici iz sela u susjednome Pakistanu doveli kao bombaše. Jedan od dječaka rekao je kako su im rekli da će preživjeti samoubilački napad.

Talibani su poslije priopćili da oni ne uzimaju djecu za samoubilačke napade.

U najnovijem incidentu, u okrugu Čar Činu u pokrajini Uruzganu na jugu Afganistana među policajcima nije bilo žrtava. (Hina)

Pročitajte i ovo Ilustracija Klimatske promjene Katastrofa: Gromovi i poplave ubili više od 100 ljudi, proglašeno izvanredno stanje Bombaš samoubojica se raznio u automobilu u Kabulu (Foto: Screenshot/Reuters) - 1 talibani preuzeli odgovornost Bombaš samoubojica raznio se na ulazu u policijsku postaju: U eksploziji auto bombe u Kabulu gotovo stotinu ranjenih

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene