Renata Kašnjar-Putar (Foto: Jurica Galoic/PIXSELL)
Renata Kašnjar-Putar (Foto: Jurica Galoic/PIXSELL) Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Predsjednica Nadzornog odbora Uljanika Renata Kašnjar-Putar u petak je podnijela ostavku na članstvo u Nadzornom odboru, no kasnije ju je i povukla.


Radnici pulskog brodogradilišta Uljanik i treći su dan u štrajku koji će trajati do ispunjenja zahtjeva o isplati plaća. U prosvjednom hodu pulskim ulicama pridružili su im se i građani, a prema neslužbenim informacijama, radnici iz Rijeke i Pule kreću u ponedjeljak u 8 sati za Zagreb.

Vezani članci Gost Dnevnika Nove TV poduzetnik Alan Sumina o spašavanju neuspješnih uprava (Foto: Dnevnik.hr) Jedan od najuspješnijih hrvatskih poduzetnika o krizi u Uljaniku i 3. maju: "Ako stalno bez uspjeha radite iste stvari, treba reći – stop" Marko Balen prati štrajk radnika grupe Uljanik u Puli (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Radnici Uljanika u četvrtak nastavljaju štrajk, Uprava se oglasila pisanim priopćenjem

Istovremeno, dok je predsjednica Nadzornog odbora Uljanika Renata Kašnjar-Putar podnijela ostavku na članstvo u Nadzornom odboru. istarski župan Valter Flego i pulski gradonačelnik Boris Miletić uputili su molbu za sastanak s premijerom Andrejem Plenkovićem zbog, kako su napisali, neizdržive situacije u Uljanik Grupi.

Flego i Miletić traže od vlade poduzimanje svih potrebnih mjera kako bi se našlo rješenje za opstanak brodogradnje i očuvanje radnih mjesta.

Radnici Uljanika, svih sedam njegovih društava i Brodogradilišta 3. maj, traže isplatu plaća za srpanj, koje su trebale biti isplaćene do 15. kolovoza.