Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije preživio

Podignuta kaznena prijava protiv 2 liječnika i 2 sestre koji su ostavili instrument u pacijentu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mučna priča o smrti 55-godišnjeg Omera Sušića dobila je nastavak. Protiv dva liječnika i dvije medicinske sestre podignuta je kaznena prijava za nesavjesno liječenje.

Sisačka policija podnijela je kaznene prijave zbog nesavjesnog liječenja protiv četiri zaposlenika sisačke bolnice - dva liječnika i dvije sestre za koje se sumnja da su nesavjesnim postupanjem uzrokovali smrt pacijenta Omera Sušića.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ozlijeđeno sedmero gostiju Konobarica koja je zapalila goste u pritvoru, policija objavila detalje Zapaljena kuća u Sisku policija traži počinitelja Ostali su bez svega i trebaju vašu pomoć! Zapalili su im kuću dok je u njoj bilo jedanaestero djece: "Ne znamo gdje ćemo spavati"

Policija nije objavila imena prijavljenih zaposlenika Opće bolnice dr. Ive Pedišića, kao ni preminulog 55-godišnjeg pacijenta, no neslužbeno se doznaje da je riječ o liječnicima inicijala F. A. i G. R. te o medicinskim sestrama V. A. i P. V.

U današnjem priopćenju policija je izvijestila da je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da su prijavljeni liječnici i sestre "suprotno pravilima struke tijekom operacije nesavjesno postupali što je uzrokovalo smrt 55-godišnjeg pacijenta".

Obitelj u šoku: Usred sprovoda tijelo preminulog odnijeli na obdukciju!

Identitet prijavljenih nisu htjeli otkriti niti u upravi sisačke Opće bolnice, a niti supruga preminulog pacijenta, Marija Sušić , nije o tome htjela razgovarati. Kazala je tek da je slučaj predala odvjetniku.
Inače, upravo je obitelj preminulog Omera Sušića iz Kutinske Slatine upozorila da je riječ o sumnjivoj smrti, koju je vjerojatno izazvala liječnička pogreška.

Sušić je kao radnik Elektre Križ stradao na radnom mjestu, kada je automobil udario u vozilo s košarom u kojoj se nalazio. Zbog pada zadobio je teške ozljede glave i abdomena. Istog dana, 16. siječnja ove godine, operiran u sisačkoj Općoj bolnici. Nakon operacije i nadalje je osjećao jake bolove pa je zbog uzastopnih posjeta liječnicima ponovo završio u sisačkoj bolnici. Opet je operiran 26. travnja, kada mu je u tijelu pronađen zaboravljeni medicinski instrument "špatula" dug 24 centimetara. Od posljedica nošenja stranog tijela u tijelu punih 67 dana, Omer Sušić nije preživio.

I njegov ispraćaj na kutinskom groblju nije završio ukopom jer je Državno odvjetništvo u međuvremenu zakazalo obdukciju. Tako je neposredno nakon oproštaja, mrtvo tijelo Omera Sušića ponovo prevezeno u sisački Opću bolnicu, a obdukcija je, po svemu sudeći, ukazala na pogreške liječničke ekipe. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene