Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sezona ide kraju...

Sezona završava, no interes turista za dragulje Jadrana ne jenjava

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Posljednji kolovoški vikend obilježile su kilometarske gužve na cestama. Iako većina gostiju odlazi, turista na Jadranu ne nedostaje. Od sjevera do juga oni i dalje uživaju u čarima Hrvatske, i prema najavama turističkih djelatnika očekuje nas jako dobra postsezona.

More još uvijek neodoljivo privlači, a Crikvenica i dalje vrvi turistima. Sunčano je i toplo, a više nema velikih gužvi. Sviđa se to i turističkim djelatnicima. Iako se glavni dio sezone bliži kraju, što više posla očekuju i u nastavku.

Pročitajte i ovo Pitanje hotela Belveder Slika Dubrovnika Trebao je biti luksuzni hotel, a već 20 godina je ruševina: "Fantastičan projekt za koji je bilo i novca, ali je bio zaustavljan više puta" Autobus Prometa u Splitu Najgora opcija za građane Splitski Promet upozorio gradove i općine: "Ukinut ćemo autobusne linije"

Da su iza nas dobri turistički mjeseci, pokazuju i brojke Državnog zavoda za statistiku. U prvih sedam mjeseci ostvaren je porast i broja dolazaka i noćenja turista, a u odnosu na isto vrijeme prošle godine. Ostvareno je više od 6 milijuna dolazaka i 32 milijuna noćenja.

>> Dubrovnik ostvario dvomilijunto noćenje

'Prema podacima ICT-a Hrvatska je između 22 eu zemlje među kojima je provedeno istraživanje na 3. mjestu po rastu turističkog prometa i to je naš cilj, da rastemo i dalje', kaže Meri Matešić, direktorica HTZ-a.

Da interes turista ne jenjava ni na početku rujna dokazuju i prizori iz Splita i Dubrovnika. Trebalo bi to nadoknaditi minuse iz predsezone i lošeg početka srpnja.

I dok nekima godišnji odmori tek počinju, većina ih se vraća kućama. Posljednji kolovoški dan obilježila je gužva na cestama, posebice kilometarske kolone prema unutrašnjosti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene