Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova taktika

Rusija ispaljivala projektil za projektilom: Pogledajte koje su sve ukrajinske ciljeve pogodile ruske rakete

Ruska vojska u ponedjeljak ujutro je na gradove diljem Ukrajine ispalila na desetke projektila. Pritom su primarna meta bila energetska postrojenja.

Ruska vojska prema ukrajinskim gradovima ispalila je projektile, a mete su bili važni infrastrukturni objekti diljem zemlje. Gust dim mogao se vidjeti i iznad glavnog grada Ukrajine. Zbog napada projektilima stotine tisuća stanovnika ostalo je bez struje, a 80 posto grada je bez vode.

"Imam dojam da ruski agresori žele da se ljudi smrznu ove zime. Žele ostaviti ljude bez grijanja, bez vode, bez struje tijekom zime. Žele da se cijelo stanovništvo smrzne tijekom zime u našem gradu. To je genocid", rekao je gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin "znamo da je loš, ali nije idiot" Ukrajinski vojni zapovjednik tvrdi da Putin koristi tri dvojnika: "Vojna strategija im je toliko loša da se pitamo tko donosi odluke"

Pročitajte i ovo Mlađan Đorđević Uložit će žalbu Srbijanskom političaru zabranjen ulazak u BiH: U Beogradu crtao slovo "Z", oglasio se nakon odluke

Osim gradova kao što su Kijev, Harkiv i Zaporižje, na meti su bila energetska i ostala postrojenja u okolici Dnjipra, Lavova, Poltave, Svitlovodska, Vinice i Pavlograda.

Ruska vojska izvela je te napade kao odmazdu za napade dronovima na ruske brodove u Crnom moru. To je, čini se, postala ruska taktika. Za sve neuspjehe, kao što je bila i eksplozija na Krimskom mostu, Rusija uzvraća tako što ispaljuje dalekometne projektile na ukrajinske civilne ciljeve.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene