Među onima koji u nedjelju neće izaći na izbore je i većina skijaša, odnosno građana koji su krenuli na skijanje u Sloveniju, Italiju, Austriju i Francusku. Procjenjuje se da ih je oko 100.000. Tek neznatan broj njih iskoristio je pravo i prijavio se za glasanje izvan mjesta stanovanja u konzulatima u tim državama, dok je većini ipak važnije uživanje u zimskim radostima nego predsjednički izbori.

Galerija Gužva na granici - 1 Gužva na granici - 2 Skijanje/Ilustracija - 1 +0 Skijanje/Ilustracija - 2

Počeo je hrvatski skijaški tjedan. Planove skijaša nisu poremetili ni drugi krug predsjedničkih izbora, ni skraćeni školski praznici. Oko 100.000 Hrvata krenulo je u subotu preko granice, a od ranoga jutra stvaraju se kolone na graničnim prijelazima sa Slovenijom, a najveće gužve bile su na Bregani.

Na graničnim prijelazima Pasjak i Rupa otvarale su se po potrebi dvije i tri kolone kako bi se olakšao i ubrzao put skijašima.

Jedni na skijanje, a drugi u toplice

Prosječnu četveročlanu obitelj skijaški odmor u inozemstvu stoji od 7000 kuna na više. ''S našeg područja, Kvarnera i Istre tradicionalno biraju Italiju, Zagrepčani također tradicionalno biraju Austriju, a naše poslovnice u Slavoniji najviše su aranžmana prodale u Francuskoj'', kaže djelatnica turističke agencije Ariana Tomac.

Ipak, nisu svi ovaj skijaški tjedan odlučili provesti na snijegu. Nekima odgovara manje aktivan odmor, pa su odlučili posjetiti toplice. U toplicama ili na skijalištima idućih će tjedan dana u odmoru uživati brojni hrvatski građani.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju