Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slobodan Ljubičić tvrdi da je nevin

Počelo suđenje bivšem šefu zagrebačkog Holdinga

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dok se sve glasnije špekulira da je zagrebački Holding zbog prezaduživanja pred bankrotom, počelo je suđenje za navodni kriminal u toj tvrtki, ali i Zagrebačkim cestama. Među zvučnijim imenima je ono, bivšeg Bandićevog suradnika Slobodana Ljubičića - Kikaša. Povezivalo ga se s milijunima, a pao je na manje od 30-ak tisuća kuna.

'Morao je netko nastradati, pa bolje da sam ja', kazao je u društvu odvjetnika Slobodan Ljubičić, nekad jedan od moćnijih gradskih čelnika. Bivšeg šefa
zagrebačkog Holdinga na sud je odveo račun od 20-ak tisuća kuna. Toliko je platila Holdingova podružnica za dva mjeseca vožnje unajmljenim automobilom. 'Nisam ni znao za korištenje vozila, jer ih je bilo na tisuće u Holdingu. Ako direktori tako velikih tvrtki moraju odgovarati za korištenje vozila od 14.000 kuna to ne sluti na dobro', kazao je Ljubičić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Afera Hypo Istraga protiv Zagorca dovela do Ljubičića? Slika nije dostupna Ljubičić odbacuje optužbe: 'Odgovarat ću na poligrafu'

Bivši tehnički direktor Zagrebačkih cesta, Stipe Ćorić, rent-a-carom se koristio i u vrijeme bolovanja. I 400 litara benzina, prema optužbama, bilo je na Holdingov račun. On je ostao na savjetničkom mjestu, a Kikaš, kako odmilja zovu nekad bliskog suradnika i prijatelja zagrebačkog gradonačelnika Bandića, u međuvremenu se bacio u privatni biznis. Spominjalo se kako je na odlasku nagrađen i bogatom otpremninom, ali i da je Bandića, koji ga se odrekao - zamijenio Kerumom. No, on sve demantira. I za optužnicu kaže da je pogrešno adresirana. 'Ja sam nevin. Nijednim činom u Holdingu, barem mislim, a nitko nije ni dokazao, nisam napravio ništa protuzakonito i mimo interesa tvrtke. Radio sam naporno i teško', ustvrdio je Ljubičić.

Od optužbi za navodne prljave poslove, gurane pod asfalt Zagrebačkih cesta - brani se i šef čuvarske službe Krešimir Marko Artuković. 'Moj klijent jedino što ima atraktivno prezime, nema razloga biti prvooptuženi. Ali neka radi pravna država', kazao je Artukovićev odvjetnik Ante Madunić.

No, Artuković nije sam varao na betonu, šljunku i kamenu. Uzimali su, prodavali, i tako zarađivali i Josip Sabljić i Srećko Vukalović, šogor HSP-ova predsjednika Ante Đapića. Tako barem tvrdi tužiteljstvo. Sveukupna prevara teška više od 100.000 kuna. Mogao bi o tome posvjedočiti i Igor Rađenović. Nakon što je neke navodne muljaže prvi i prokazao, kažnjen je batinama. Iako su sva izvješća stizala i na Bandićev stol, za sada nitko ne spominje da bi i on mogao sjesti na klupu za svjedoke.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene