Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Afera Hypo

Istraga protiv Zagorca dovela do Ljubičića?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Optužnica protiv Vladimira Zagorca temelji se na sumnjivim poslovima između tvrtki Inter - Construct, Antao Holdings i Sambuca koje vode i do Slobodana Ljubičića.

Austrijskim istražiteljima sumnjivi su projekti kupnje bivšeg zemljišta Grada Zagreba u Savudriji, za koje je Zagorec dobio kredite u Hypo banci na ime Sambuce i Antao Holdinga, piše Seebiz. U bescjenje kupljeno zemljište tvrtka Rytec (koju su za Slobodana Ljubičića Kikaša formalno vodili supruga Ines Krmpot i ortak Ivan Bitanga) prodala je za višestruko veći iznos preko Inter-Constructa (s Ivanom Bitangom i Josipom Lekom) Zagorcu, a sve je obilato kreditirano Hypo novcem preko švicarskih tajnih računa, prenio je izvor Seebiza.

Pročitajte i ovo Ilustracija Dovršena istraga Trovanje mineralnom: Policija otkrila što se dogodilo, prijavljene su dvije žene Privedeni ubojice Danke Ilić (2) Iz minute u minutu Osumnjičeni za Dankino ubojstvo dovedeni u tužiteljstvo pognutih glava i u lisicama, zgrada pod opsadom policije

>> Zagorcu prijava za kriminalno udruživanje?!

Austrijska optužnica za zločinačko udruživanje koja je podignuta protiv Vladimira Zagorca, bivšeg šefa uprave Hypo banke Wolfganga Kulterera i člana uprave Güntera Striedingera i nužno će dotaknuti i bivšeg šefa Zagrebačkog holdinga Slobodana Ljubičića Kikaša, navodi Seebiz. Optužnicom su obuhvaćeni sumnjivi kreditni i poslovni Hypo - Zagorec aranžmani između Inter-Constructa, Antao Holdingsa

Tom optužnicom otvara se već pomalo zaboravljeni slučaj kad se tvrtka Slobodana Ljubičića Kikaša Rytec iznimno povoljno dočepala atraktivnog zemljišta u Savudriji (dječjeg odmarališta Veli Joža u vlasništvu zagrebačke gradske tvrtke Vladimir Nazor) te isti skupo preprodala Inter-Constructu koju je od Bitange i Leke za Zagorca formalno preuzeo kompanjon Roman Binder, a tvrtku preselio na Zagorčevu kućnu adresu u Pavla Hatza 1, javlja Seebiz.

Utemeljenost optužbi ispitat će, kako piše portal, SoKo istražitelji tijekom istrage. Doznaje i kako će se istraga proširiti i izvan Europe budući da postoje utemeljene sumnje da su deseci milijuna eura izvučenih kroz kreditne aranžmane završili u nekretninama diljem svijeta. Austrijski istražni eksperti planiraju podići i optužnice kojima će temelj biti oštećenje poreznog sustava Europske Unije.

U slučaju Zagorec, ali i u slučajevima Hypo - Consultants te mnogim hrvatskim projektima višemilijunski transferi odvijali su se izvan EU zone kroz fiktivne kompanije i račune u poreznim rajevima poput Lichtensteina, Švicarske, odnosno preko off shore kompanija na egzotičnim otočjima Belize ili Britanskim Djevičanskim Otocima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene