Ovog vikenda brojni će uživati u vinskom prazniku Martinju. Policija poručuje vozačima - činite to odgovorno.

Galerija


Običaj je to u kojem mošt prelazi u vino. Upravo zbog većeg broja onih koji će pod utjecajem alkohola sjesti za upavljač, policija već tradicionalno kreće u lov na one koji popiju čašicu više.

Što sve policija smjera u smislu prevencije tijekom vikenda ispred nas, upitali smo Gorana Medića, pomoćnika načelnika za kontrolu i upravljanje u cestovnom prometu. S gospodinom Medićem razgovarao je reporter Dnevnika Nove TV Vanja Margetić.

Policija namjerava tijekom večeri u petak i u noći na subotu pokrivati čitavo gradsko i prigradsko područje grada Zagreba. "Policija će biti vidljiva i sveprisutna", istaknuo je Medić.

"Naglasak je na vožnji pod utjecajem alkohola i prekršajima prekomjerne brzine vožnje", dodao je Medić.

Medić ima i savjet za vozače koji se misle zabaviti.

"Neka se vozači zabavljaju odgovorno, ako konzumiraju alkoholna pića, neka se organiziraju da ih prevoze trijezni vozači i da koriste javni gradski prijevoz, koji je svakako povoljniji od mogućih posljedica vožnje pod utjecajem alkohola", poručio je naš sugovornik.

Podsjetio je da su kazne za vožnju pod utjecajem alkohola u rasponu od 1.000 do 15.000 kuna, a moguća je i kazna zatvora. Medić upozorava da se zbog čašice više može dogoditi da vozač provede čitav dan i noć u Remetincu. "To nikom nije dobro iskustvo", zaključuje.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr