Ovog vikenda brojni će uživati u vinskom prazniku Martinju. Policija poručuje vozačima - činite to odgovorno.


Običaj je to u kojem mošt prelazi u vino. Upravo zbog većeg broja onih koji će pod utjecajem alkohola sjesti za upavljač, policija već tradicionalno kreće u lov na one koji popiju čašicu više.

Vezani članci Refleksi Za dlaku! Dobri refleksi spasili im život, uspjeli su snimiti brze reakcije Slika nije dostupna Pazite što radite za Martinje! Policija će pojačano provoditi kontrolu!

Što sve policija smjera u smislu prevencije tijekom vikenda ispred nas, upitali smo Gorana Medića, pomoćnika načelnika za kontrolu i upravljanje u cestovnom prometu. S gospodinom Medićem razgovarao je reporter Dnevnika Nove TV Vanja Margetić.

Policija namjerava tijekom večeri u petak i u noći na subotu pokrivati čitavo gradsko i prigradsko područje grada Zagreba. "Policija će biti vidljiva i sveprisutna", istaknuo je Medić.

"Naglasak je na vožnji pod utjecajem alkohola i prekršajima prekomjerne brzine vožnje", dodao je Medić.

Medić ima i savjet za vozače koji se misle zabaviti.

"Neka se vozači zabavljaju odgovorno, ako konzumiraju alkoholna pića, neka se organiziraju da ih prevoze trijezni vozači i da koriste javni gradski prijevoz, koji je svakako povoljniji od mogućih posljedica vožnje pod utjecajem alkohola", poručio je naš sugovornik.

Podsjetio je da su kazne za vožnju pod utjecajem alkohola u rasponu od 1.000 do 15.000 kuna, a moguća je i kazna zatvora. Medić upozorava da se zbog čašice više može dogoditi da vozač provede čitav dan i noć u Remetincu. "To nikom nije dobro iskustvo", zaključuje.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr