Hrvatski autoklub javlja o gužvama koje se stvaraju na svim važnijim prometnicama.

Galerija


Pojačan je promet na večini cesta u smjeru mora i unutrašnjosti, osobito na autocestama: A1 Zagreb-Split-Ploče, A2 Zagreb-Macelj, A3 Bregana-Lipovac, A4 Goričan-Zagreb, A6 Rijeka-Zagreb, zagrebačkoj (A3) i riječkoj (A7) obilaznici, Istarskom ipsilonu, Ličkoj (DC1) i Jadranskoj magistrali (DC8), na prilazima turističkim središtima.

Vezani članci Gust promet (Foto: Dusko Marusic /PIXSELL) Pojačan je promet na gradskim cestama i obilaznicama, magla mjestimice smanjuje vidljivost Gužve na autocesti, ilustracija (Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL) Tri nesreće na hrvatskim autocestama: Evo gdje se vozi uz ograničenja

Na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče,pred naplatama Lučko u smjeru Zagreba kolona je oko jedan kilometar, pred naplatama Demerje u smjeru Zagreba nema dužih čekanja.

Na autocesta A4 Goričan-Zagreb pred graničnim prijelazom Goričan na izlasku iz Hrvatske kolona je oko tri kilometar.

 

HAK upozorava da je u prometu i nadalje svakodnevno veliki broj biciklista, mopedista i motociklista. Vozače ostalih vozila upozoravaju da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ovu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećaju da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.