Hrvatski autoklub javlja o gužvama koje se stvaraju na svim važnijim prometnicama.

Galerija Gužva na Lučkom (Screenshot: HAK) Autocesta (Screenshot: HAK)1 +0 Autocesta (Screenshot: HAK)

Pojačan je promet na večini cesta u smjeru mora i unutrašnjosti, osobito na autocestama: A1 Zagreb-Split-Ploče, A2 Zagreb-Macelj, A3 Bregana-Lipovac, A4 Goričan-Zagreb, A6 Rijeka-Zagreb, zagrebačkoj (A3) i riječkoj (A7) obilaznici, Istarskom ipsilonu, Ličkoj (DC1) i Jadranskoj magistrali (DC8), na prilazima turističkim središtima.

Vezani članci Olujni vjetar otežava promet na autocesti Olujni vjetar paralizirao promet: Zbog snažnih udara zatvorene autoceste, na prometnicama moguća i poledica Ilustracija (Foto: Thinkstock) Vozači, oprez: Psi na hrvatskim autocestama, pazite kod Ježeva, mosta Drava i na Istarskom ipsilonu!

Na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče,pred naplatama Lučko u smjeru Zagreba kolona je oko jedan kilometar, pred naplatama Demerje u smjeru Zagreba nema dužih čekanja.

Na autocesta A4 Goričan-Zagreb pred graničnim prijelazom Goričan na izlasku iz Hrvatske kolona je oko tri kilometar.

 

HAK upozorava da je u prometu i nadalje svakodnevno veliki broj biciklista, mopedista i motociklista. Vozače ostalih vozila upozoravaju da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ovu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećaju da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju