Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potpisan ugovor o financiranju

Počela izgradnja vodovoda u Prigradi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Pridrazi kod Zadra danas su ministar mora, prometa i infrastrukture Božidar Kalmeta i načelnik općine Novigrad Joso Klapan potpisali ugovor o financiranju izgradnje prve faze vodovodne mreže, vrijedan 4,9 milijuna kuna, označivši time početak radova na izgradnji vodoopskrbnog cjevovoda za pet naselja mjesta Pridrage

Prije toga ministar je u Suhovarama sudjelovao u svečanosti puštanja u rad vodovodne mreže i polaganja kamena temeljca za izgradnju društvenog doma, vrijednog 2,6 milijuna kuna.

Pročitajte i ovo Mjesto Ruda - 3 Cetinska krajina Puknuo je magistralni cjevovod, voda je tekla cestom i nosila sve pred sobom: "Da su djeca 10 minuta kasnije išla na misu, diglo bi ih u zrak" Ilustracija Podzemne vode Važno upozorenje komunalnog poduzeća: Prokuhavajte vodu, zabilježena visoka zamućenost - može biti opasno

U izgradnju prve faze vodovodne mreže u Pridrazi, projektu vrijednom oko 4,9 milijuna kuna, Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture sudjelovat će s dva milijuna kuna U izgradnju prve faze vodovodne mreže u Pridrazi, projektu vrijednom oko 4,9 milijuna kuna, Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture sudjelovat će s dva milijuna kuna, a ostatak općina Novigrad. U drugu fazu sanacije i proširenja obale u Novigradu Ministarstvo će uložiti 15 milijuna kuna, a općina Novigrad 1,6 milijuna kuna. Sanacija uključuje proširenje postojeće obale u dužini od 463 metra i uređenje šetnice.

Potpisujući ugovore o financiranju, ministar Kalmeta je rekao da će nakon proširenja obale u Novigradu na red doći i rješavanje problema odvodnje u tom mjestu kao i cjelovito preuređenje društvenog doma.Ministar Kalmeta je izrazio zadovoljstvo što je danas na području općine Novigrad jer je, kako je rekao, na tom prostoru bio i u vrijeme akcije Maslenica u kojoj je sudjelovao.

Puštena u rad vodovodna mreža

U Suhovarama u općini Poličniku kod Zadra, danas je pomoćnik ministra mora, prometa i infrastrukture Josip Borić svečano pustio u rad vodovodnu mrežu i položio kamen temeljac za izgradnju društvenog doma u tom mjestu.Izgradnja društvenog doma u Suhovarama vrijedna je 2,6 milijuna kuna, od čega Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture financira 80 posto, a ostatak Općina Poličnik. Radovi će trajati oko pet mjeseci.

Ministarstvo je financiralo i glavni opskrbni cjevovod u Suhovarama duljine 3,2 kilometra i vrijednosti 3,2 milijuna kuna s PDV-om, a Općina Poličnik i Zadarska županija izgradnju sekundarne vodoopskrbne mreže 3,9 km u vrijednosti od 3,7 milijuna kuna s PDV-om.

Otvarajući ove projekte, pomoćnik ministra Josip Borić je rekao kako nakon 13 ili 14 godina od svršetka rata svjedočimo ovakvim događajima u razvoju infrastrukture u kojima država pomaže koliko god može. Svakodnevno nalazimo mogućnosti da ne zaustavimo razvoj, rekao je Josip Borić.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene