Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U Pridrazi kod Zadra danas su ministar mora, prometa i infrastrukture Božidar Kalmeta i načelnik općine Novigrad Joso Klapan potpisali ugovor o financiranju izgradnje prve faze vodovodne mreže, vrijedan 4,9 milijuna kuna, označivši time početak radova na izgradnji vodoopskrbnog cjevovoda za pet naselja mjesta Pridrage


Prije toga ministar je u Suhovarama sudjelovao u svečanosti puštanja u rad vodovodne mreže i polaganja kamena temeljca za izgradnju društvenog doma, vrijednog 2,6 milijuna kuna.

U izgradnju prve faze vodovodne mreže u Pridrazi, projektu vrijednom oko 4,9 milijuna kuna, Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture sudjelovat će s dva milijuna kuna

U izgradnju prve faze vodovodne mreže u Pridrazi, projektu vrijednom oko 4,9 milijuna kuna, Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture sudjelovat će s dva milijuna kuna, a ostatak općina Novigrad. U drugu fazu sanacije i proširenja obale u Novigradu Ministarstvo će uložiti 15 milijuna kuna, a općina Novigrad 1,6 milijuna kuna. Sanacija uključuje proširenje postojeće obale u dužini od 463 metra i uređenje šetnice.

Vezani članci Pukla cijev, Ilustracija U Vodovodnoj ulici u Zagrebu pukla vodovodna cijev, gužve u prometu Radnik vodovoda koji je tražio mito - 3 Skandalozna snimka na kojoj radnik vodovoda traži mito, reagirao i direktor: "Očito je iz snimke, a i naših saznanja, da u tome nije mogao sudjelovati sam''

Potpisujući ugovore o financiranju, ministar Kalmeta je rekao da će nakon proširenja obale u Novigradu na red doći i rješavanje problema odvodnje u tom mjestu kao i cjelovito preuređenje društvenog doma.Ministar Kalmeta je izrazio zadovoljstvo što je danas na području općine Novigrad jer je, kako je rekao, na tom prostoru bio i u vrijeme akcije Maslenica u kojoj je sudjelovao.

Puštena u rad vodovodna mreža

U Suhovarama u općini Poličniku kod Zadra, danas je pomoćnik ministra mora, prometa i infrastrukture Josip Borić svečano pustio u rad vodovodnu mrežu i položio kamen temeljac za izgradnju društvenog doma u tom mjestu.Izgradnja društvenog doma u Suhovarama vrijedna je 2,6 milijuna kuna, od čega Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture financira 80 posto, a ostatak Općina Poličnik. Radovi će trajati oko pet mjeseci.

Ministarstvo je financiralo i glavni opskrbni cjevovod u Suhovarama duljine 3,2 kilometra i vrijednosti 3,2 milijuna kuna s PDV-om, a Općina Poličnik i Zadarska županija izgradnju sekundarne vodoopskrbne mreže 3,9 km u vrijednosti od 3,7 milijuna kuna s PDV-om.

Otvarajući ove projekte, pomoćnik ministra Josip Borić je rekao kako nakon 13 ili 14 godina od svršetka rata svjedočimo ovakvim događajima u razvoju infrastrukture u kojima država pomaže koliko god može. Svakodnevno nalazimo mogućnosti da ne zaustavimo razvoj, rekao je Josip Borić.