Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zagrebačkoj Osnovnoj školi Rapska danas su dostavljeni besplatni udžbenici, pa je time i praktično započela distribucija besplatnih udžbenika u osnovne i srednje škole u Hrvatskoj.


Ravnatelj Agencije za odgoj i obrazovanje Vinko Filipović obećao je da će učenike osnovnih škola i prvih razreda srednjih škola 3. rujna na prvom nastavnom satu nove školske godine na stolu dočekati novi udžbenici.

Vezani članci Dubrovačka policija razbila lanac preprodaje kokaina Snimljena noćna akcija: Dubrovačka policija razbila lanac preprodaje kokaina, podignute kaznene prijave Slika nije dostupna Plenković ponovio da treba utvrditi tko je odgovoran za curenje informacija: ''Ovo govorim bez primisli na pritisak''

Bit će podijeljeno osam milijuna i 648 tisuća udžbenika, za koje je iz državnog proračuna izdvojeno 377 milijuna kuna. Besplatne udžbenike dobit će 452 tisuće učenika, u 1300 osnovnih i srednjih škola, odnosno u 24 tisuće razrednih odjeljenja.

"Operativnih problema za sada nema jer su svi, od nakladnika do distributera, posao shvatili ozbiljno", izjavio je Filipović.

Ove će godine, kako je rečeno, po prvi put nacionalne manjine dobiti udžbenike prevedene na svoje jezike.

Naslovi osnovnoškolskih udžbenika su novi, s obzirom na to da se radi po novom nastavnom planu.

Filipović je izrazio uvjerenje da će učenici znati cijeniti taj
Vladin potez koji je primjerice roditeljima prvoškolaca uštedio
izdatak po 600 kuna, a učenika osmoga razreda po 1335 kuna te učenika prvih razreda srednjih škola čak po 1725 kuna.

Dnevnik

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju