Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Projekt vrijedan 60 milijuna eura

Plinacro i Gazprom potpisali: Odvojak Južnog toka ide kroz Hrvatsku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Plinacro i ruski Gazprom potpisali su Plan aktivnosti o provođenju projekta odvojka plinovoda Južni tok na teritoriju Republike Hrvatske u razdoblju od 2013. do 2016. godine.

Potpisivanjem Plana aktivnosti, Plinacro i Gazprom potvrdili su obostrani interes i zajedničko sudjelovanje u projektu odvojka plinovoda Južni tok na teritoriju Hrvatske te se međusobno obvezati na ispunjenje Planom aktivnosti predviđenih terminskih planova u razdoblju od 2013. do 2016. godine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Vladina poruka Gazpromu Odvojak južnog toka za Hrvastsku uvjetovan termoelektranama Slika nije dostupna Simbolično obilježeno Vrijedan 1,9 milijardi eura: Počela gradnja 'Južnog toka' kroz Srbiju

>> Plinacro: Još nismo dobili službenu obavijest Gazproma o Južnom toku

Obje tvrtke obvezale su se kako će do srpnja oformiti zajedničku tvrtku za provođenje tog plana, u kojoj će sudjelovati s 50:50 posto ulaganja. Čitav projekt težak je 60 milijuna eura.

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak istaknuo je kako je potpisan Plan bitan za energetsku neovisnost Hrvatske te za krak južnog toka plinovoda.

U Plinacru su istaknuli kako će investicija biti isplativa jer se Gazprom obvezao kako će koristiti sve kapacitete plinovoda.

Realizacija tog plana Hrvatskoj će dugoročno osigurati iznimno važan dobavni pravac prirodnog plina, a time i dodatnu sigurnost te stabilnost plinskoga transportnog sustava naše zemlje, ističu iz Plinacroa.

Plan aktivnosti potpisali su predsjednik Uprave Plinacroa Mladen Antunović i zamjenik glavnog izvršnog direktora tvrtke Gazprom i generalni direktor Gazprom Exporta Alexander Medvedev.

Izaslanstvo Upravnog odbora ruske energetske kompanije Gazprom primit će i Predsjednik Republike Ivo Josipović.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene