Mandatar Andrej Plenković (Foto. Patrik Macek/PIXSELL)
Mandatar Andrej Plenković (Foto. Patrik Macek/PIXSELL)

Mandatar Andrej Plenković uoči današnje sjednice Sabora osvrnuo se na nedolazak članova Mosta na sjednicu Odbora za zakonodavstvo.


Na sjednici se, naime, nisu pojavili predlagatelji Ovršnog zakona iz redova Mosta.

"Ne mogu govoriti za Most, ali mogu za zastupnike HDZ-a koji su svi bili na odborima. Na svakom je klubu da vodi računa o dolascima, diciplini, nazočnosti, u krajnjoj liniji sadržaju i argumentima zastupnika u raspravama", kazao je Plenković.

Komentirao je i izjavu Mostovca Miroslava Šimića koji je kazao kako nisu ni primili pozive za sastanak.

"Ne znam ništa o tome, ali očito je potrebno malo vremena da se stvari uhodaju", poručio je Plenković.

Ivan Kovačić (Most) pokušao je opravdati kolege zastupnike iz svoje stranke zbog nedolaska na sjednicu Odbora za zakonodavstvo.

"Vjerojatno su kasno doznali za sjednicu u 8:30 pa zato nisu stigli", rekao je.

Podsjetimo, predlagatelji Ovršnog zakona su Miro Bulj, Robert Podolnjak, Nikola Grmoja i Hrvoje Runtić. Što se Podolnjaka tiče, on se nalazi u bolnici te zbog toga nije bio na konstituirajućoj sjednici, no ostali predstavnici iz redova Mosta, zasad nisu ponudili objašnjenje izostanka. Objasniti to nije znao niti njihov kolega Ivan Kovačić, koji je rekao da je on na sjednicu došao samo obrazložiti prvu točku, o smanjenju novca za političke stranke.

Oko sjednice se oglasio i na svojem Facebook profilu SDP-ov Peđa Grbin, koji je prokomentirao to kao "Odličan početak Sabora". 

 

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr