Obavijesti Video Pretražite Navigacija
RAZLIČITI STAVOVI

Plenković o Milanoviću i summitu NATO-a: "Što će tamo reći? Ne znam, to se ne radi nekome s kim si u EU"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Andrej Plenković ponovno je kritizirao predsjednika Milanovića oko njegovog stava o ulasku Švedske i Finske u NATO.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković je u emisiji Hrvatskog radija "A sada Vlada" ponovno kritizirao predsjednika Republike oko njegovog stava o ulasku Švedske i Finske u NATO, poručivši između ostalog da se to "ne radi nekome s kim si u Europskoj uniji".

Milanovićev stav oko uvjetovanja ulaska Švedske i Finske u NATO rješavanjem statusa Hrvata u BiH ocijenio je neprihvatljivim. 

"Ne znam što će reći predsjednik, on je otišao na summit. Stav vlade je jasan, ako su naše dvije partnerice odlučile napustiti neutralnost zbog prijetnje sigurnosti, ja ih razumijem", rekao je Plenković.

"Ne zaboravimo da se njihovim novcima gradio i Pelješki most. Nismo u poziciji da sebe izoliramo, a time ne bi pomogli ni Hrvatima u BiH". 

Poručio je i da se on godinama trudi više nego bilo tko na našoj sceni da se popravi položaj Hrvata u BiH.

Na pitanje može li Bosna i Hercegovina dobiti status kandidata za članstvo u Europskoj uniji, odgovorio je: 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna OPORAVAK I OTPORNOST Šuica donijela ''dobar dar'' iz EK, Plenković: ''Jedna smo od šest EU država koje su najbrže ostvarile predviđene reforme''

"Može, ako ispuni nekoliko najvažnijih uvjeta. Prvi put Europsko vijeće kaže da je spremno dati status kandidata ako ispuni najvažnije reforme. Jedna od njih je izborna reforma koja rješava problem izbornog inženjeringa koja dovodi Hrvate u neravnopravan položaj.

Pročitajte i ovo Milanovićeve izjave o BiH zgražavaju se HDZ oštro uzvratio Milanoviću: "Štetočina s Pantovčaka je izdajica"

Svima je jasno da Komšića ne biraju Hrvati. To je loše za BiH", rekao je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene