Obavijesti Video Pretražite Navigacija
zgražavaju se

HDZ oštro uzvratio Milanoviću: "Štetočina s Pantovčaka je izdajica"

Milanovićeve izjave o BiH
Milanovićeve izjave o BiH Foto: Facebook/HDZ
Iz HDZ-a su na Facebooku još jednom prozvali hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića nakon što je rekao da je nedodjeljivanje BiH statusa kandidata za EU "hrvatska politička tragedija", a premijera Plenkovića nazvao "izdajnikom".

Predsjednik Zoran Milanović nazvao je u petak odluku Europskog vijeća da se Ukrajini dodijeli status kandidata za članstvo u Europskoj uniji, a Bosni i Hercegovini ne "hladnom, ciničnom i sadističkom izdajom i hrvatskom političkom tragedijom".

HDZ mu je ubrzo odgovorio na Facebooku te su se zapitali: "Za čije interese radi čovjek koji uporno sramoti Hrvatsku, koji je želi izolirati?!"

Pročitajte i ovo Volodimir Zelenski dobili status kandidata Posebne zahvale za Hrvatsku. Zelenski: "Hvala, gospodine premijeru"

Pročitajte i ovo Premijer Andrej Plenković Nakon sastanka Plenković pozvao Milanovićeve suradnike: "Ako ostanu s njim - njihov kredibilitet je vrijedan nuli"

Govoreći o izdaji, Milanović ustvari govori o samom sebi, kažu u HDZ-u.

"Izdao je davno Hrvate u BiH podržavajući jataka Željka Komšića, zagovarajući takozvanu građansku BiH, radujući se kada su Bošnjaci preglasavali Hrvate i potom kao premijer "hrabro" šuteći na sastancima Europskog vijeća o nepravdi koja se nanosi hrvatskom narodu u BiH, o pravima koja su mu tada otimana. Ni riječi nije zucnuo!" odlučni su u HDZ-u.

Priložili su i isječak starog Milanovićeva intervjua u kojem je rekao kako BiH "nije ključni priorotet hrvatske politike".

Milanovićeve izjave o BiH Milanovićeve izjave o BiH (Foto: Facebook/HDZ)

 

Dodaju da Milanović tjera "sve saveznike od nas, neprekidno vrijeđajući svakoga tko bi mogao pomoći Hrvatima u BiH".

Tvrde da su jučerašnji Zaključci Europskog vijeća u kojima se, na inicijativu premijera Andreja Plenkovića, prvi put jasno izražava spremnost na dodjelu BiH statusa kandidata za EU "najbolji odgovor na laži Štetočine s Pantovčaka".

"Milanović opet minira svaki napor da međunarodna zajednica pomogne Hrvatima u BiH i da se postigne dogovor o izmjenama Izbornog zakona", stoji u objavi HDZ-a na Facebooku.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene