Premijer Andrej Plenković komentirao je inicijativu oporbe za pojašnjenjem optužbi na račun Dragana Lozančića, koje je tijekom predjesničke kampanje izrekla predsjednica u odlasku Kolinda Grabar-Kitarović.


Premijer Plenković boravi u Čakovcu, a komentirao je između ostalog i treba li predsjednica DORH-u pojasniti optužbe izrečene tijekom predsjedničke kampanje na račun Dragana Lozančića.

Vezani članci Teške optužbe protiv načelnika riječke krim policije Podignuta optužnica protiv bivšeg načelnika riječke krim policije, o kojem je prvo izvještavalo Provjereno Slika nije dostupna NA STRANI OPORBE Odbor za sigurnost trebao je raspravljati o Lozančićevoj smjeni

 "Loznačića poznajem, bio je na čelu Državne uprave za zaštitu i spašavanje, savjetnik je potpredsjednika Vlade Davora Božinovića, koji mu je daljnji put, na njemu je. Ta tema za mene ne postoji. To je politička igra gospodina Ostojića i SDP-a. Predsjednica Republike i predsjednik Vlade imaju mogućnost suodlučivanja o promjeni čelnih ljudi obavještajnog sustava", rekao je Plenković.

Sve je pokrenuo saborski Odbor za unutarnju politiku. Nakon DORH-ova objašnjenja da nisu pokrenuli izvide Ranko Ostojić tražio je objašnjenje zašto predsjednica nije pozvana na razgovor.

Ova Ostojićeva izjava za Dnevnik Nove TV danas je pokrenula pravu lavinu reakcija.

Komentirao ju je i premijer Plenković.

"To ne piše nigdje jasno. Ostojić ima svoju agendu svakog dana i bilo bi bolje da pita tko je napravio svastiku na Hajdukovom stadionu, kada odgovori na to, neka se bavi drugim pitanjima", poručio mu je premijer.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju