Obavijesti Video Pretražite Navigacija
CIJENI RAD BARIŠIĆA

Plenković o HNS-ovom traženju smjene Marića: "Nisu uspjeli i Game Over"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Andrej Plenković je, hodajući od zgrade Vlade do Sabora, odgovorio na neka novinarska pitanja o suradnji s HNS-om, uskoro bivšem ministru Pavi Barišiću i HNS-ovim traženjem smjene ministra financija Zdravka Marića.

"Kako bi ministar Zdravko Marić bio problem? Pogledajte rezultate. A oni koji su tada pokretali inicijativu da mu se izglasa nepovjerenje nisu uspjeli i Game Over", rekao je Andrej Plenković novinarima hodajući od zgrade Vlade prema Saboru. 

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević formiranje vlasti i EU izbori Tomašević o Plenkoviću: "Meni je to izraz slabosti i nesigurnosti." Uputio je poruku i SDP-u Andrej Plenković i Ursula von der Leyen Nijemci objavili Plenković je jedan od kandidata za predsjednika Europske komisije? "Navodno je već izrazio interes"

Neposredno prije toga su on i Predrag Štromar, trenutni šef HNS-a, potpisali Platformu za suradnju HDZ-a i HNS-a u Vladi Republike Hrvatske

"Idemo s onim što smo cijelo vrijeme govirili, da političke stranke postoje radi toga da bi rješavale probleme, a ne da bi se stalno bavile sobom ili prečesto išle na izbore. S te strane sam zadovoljan i veselim se suradnji s HNS-om", rekao je Plenković, dodajući kako je ta suradnja dobra za hrvatsku demokraciju.

"Radimo iskorak i općenito procesi koje vodimo zadnjih godinu dana imaju transformativni karakter na naše društvo i na dijalog. Nikakav tabu ne treba biti koalicija između narodnjaka i liberala. Otvaramo novi prostor, novu fazu suradnje između stranaka koje su svjetonazorski različite, ali mogu biti kompatibilne u djelovanju kada je interes Hrvatske na prvom mjestu", rekao je Plenković, dodajući kako misli da mogu pronaći konsenzus oko onoga što je bitno za Hrvatsku, a pritom ostati na svojim vrijednostima i platformama. 

Ne smije biti pobjednika i pobijeđenih

Na pitanja o reformi obrazovanja, Plenković je rekao da se mora pronaći konsenzus svih aktera. "U toj priči ne smije biti pobjednika i pobijeđenih", rekao je premijer.

Na konstataciju novinara da je Blaženka Divjak, koja bi trebala do kraja dana postati nova ministrica znanosti i obrazovanja rekla da treba ići u novi natječaj za članove ekspertne skupine za kurikularnu reformu, Plenković je rekao da nije ona to rekla i da je bilo malo sugestivnih pitanja.

Za napade na Pavu Barišića, dosadašnjeg ministra znanosti i obrazovanja, Plenković je rekao da oni nisu bili argumentirani toliko da se na početku rada jednog ministra ide na njegovo rušenje. "Cijenim njegov rad i doprinos Vladi. Razgovarali smo, on je učinio sve što je mogao u domeni i sa svojom ekspertizom u svom resoru", rekao je Plenković.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene