Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog pregovora s HDZ-om

Nezadovoljni HNS-ovci palili svijeće ispred stranke: "HNS je umro, počivao u miru"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ivan Vrdoljak uskoro bi se trebao obratiti javnosti nakon što je Središnji odbor stranke jučer dao zeleno svjetlo za pregovore s HDZ-om.

Bivši predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak uskoro bi se trebao obratiti javnosti. Podsjetimo, Ivan Vrdoljak prije dva je dana podnio ostavku na sve političke funkcije te poručio kako HNS neće ići u koaliciju s HDZ-om.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Peđa Grbin Rijeke pravde slavile u dvije HDZ nije pobijedio u samo dvije izborne jedinice, pogledajte u kojima je izgubio Andrej Plenković Euforija u HDZ-u Plenković otkrio jesu li već počeli pregovori

Ipak, situacija se jučer promijenila kad je Središnji odbor poništio odluku Predsjedništva stranke te dao odobrenje za početak pregovora s HDZ-om

Nezadovoljni HNS-ovci najavili su paljenje svijeća u 11 sati ispred sjedišta stranke.

Tijek događanja i reakcije iz HNS-a pratite u nastavku:

11:30 Nezadovoljni HNS-ovci zapalili su svijeće ispred sjedišta stranke. Poručuju da je HNS je umro i neka počiva u miru.

Neki su na ulazna vrata objesili HNS-ove majice te su medijima pokazivali fotografije sa Savkom Dabčević Kučar.

10:45 Božica Makar (HNS) izjavila je kako suradnja s HDZ-om neće imati smisla ako se odustane od njihovih projekata.

"Ja sam legalist i oduvijek sam poštivala odluke stranke pa ću tako i sada. Nama nisu važna osobna stajališta već naši građane. Ne zanima me Vlada, zanimaju me građani. Ako baš ništa ne pokrenemo mijenjati otkud nam pravo da sjedimo ovdje. Naša tijela su jučer rekla svoje. Ako neće biti projekata koje mi zastupamo, onda daljnja suradnja nema smisla. Svaki birač je jako, jako važan. Mi smo stranka centra koja ide malo na lijevo. Naši birači su birači centra i lijevice. Dio njih je sigurno jako nezadovoljan", kazala je Makar.

Istaknula je kako je uvjet za njihovu suradnju da nema suradnje s Glasnovićem, Hasanbegovićem i Esih.

10:30 Predrag Štromar, privremeni predsjednik HNS-a izjavio je kako želi da "država ide u boljem smjeru".

"Nećemo odustati od kurikularne reforme i projekata. Nećemo smanjiti zahtjeve, želimo bolje društvo", kazao je Štromar.

Kazao je kako će ispred HNS-a s HDZ-om pregovarati on i Matija Posavec.

10:00 Blaženka Divjak, koju HNS u vladi s HDZ-om želi vidjeti na čelu Ministarstva obrazovanja je poručila da kurikularna reforma nema alternativu, ali da treba vidjeti kako će ići dogovori s HDZ-om.

"Obrazovanje je zaslužilo da se depolitizira, a nakon toga slijede i svi projekti važni za našu djecu. Mislim da kurikularna reforma nema alternativu. Potreban je novi natječaj za ERS, ali prije toga treba puno toga provjeriti", kazala je Divjak. 

 

 

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene