Plenković je kazao kako ga nije briga što je Petrov rekao te da će HDZ pobijediti u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.


Premijer Andrej Plenković danas će u sklopu predizborne kampanje posjetiti Rijeku, Pazin i Pulu.

Premijer je komentirao štrajk radnika Zvečeva i poručio kako s razgovarali s upravom prije tri mjeseca.

"Nadležna ministarstva gledaju da pronađu najbolja rješenja koja bi pomogla ovoj važnoj tvrtki", kazao je Plenković.

"Za restrukturiranje treba vremena"

Osvrnuo se i na proces restrukturiranja Agrokora.

"Povjerenik ima svoje zadaće u svim kompanijama koje su i sustavu koncerna Agrokor, dobro je da vidi kakva je situacija s onima koje djeluju na teritoriju Srbije, mislim da će posjet biti koristan da ocijeni i kontekst poslovanja. Koliko je meni poznato funkcioniraju dobro i dobro posluju. Mi smo od 10. travnja kao što vam je poznato napravili sve što je bitno, a to je da je kompanija dobila likvidnost, regenerira nove prihode da se isplaćuju plaće", kazao je Plenković i dodao da za restrukturiranje treba vremena.

Osvrnuo se i na fotografiranje Darka Milinovića s muškarcem u ustaškoj majici na njegovom predizbornom skupu u Gospiću.

"Ja se od toga ograđujem, a mislim da se i on u izjavi ogradio od toga i rekao da nije to ni primijetio", kazao je Plenković.

"Nije me briga što je Petrov rekao"

Nakon što je predsjednik Mosta nezavisnih lista Božo Petrov rekao  kako mu je drago što su HDZ-ovci na sinoćnjem skupu emitirali video isječak smjene Mostovih ministara, Plenković mu je odgovorio:

"Nije me briga što je rekao. Ovo je kampanja za lokalne izbore u kojima će HDZ uvjerljivo pobjediti u dubrovačko-neretvanskoj županiji", kazao je Plenković.

Osvrnuo se i na peticiju Ivana Đikića i aferu s plagiranjem ministra obrazovanja Pave Barišića.

"Ono sto je važno je da su način na koji ja vodim Vladu i vrijednosti u skladu s europskim duhom. Inicijativu  sam već dovoljno komentirao. Barišić je dobio povjerenje u saboru i normalno radi svoj posao. Bavi se onim što je bitno, a to je budućnost mladih, znanost, odgoj i obrazovanje", kazao je.