Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spor s MOL-om

Plenković: ''Hrvatska je poslala tužbu za poništenje arbitražne presude''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Andrej Plenković potvrdio je i da je poslana tužba za poništenje arbitražne presude iz Ženeve koju je Hrvatska izgubila u korist mađarskog MOL-a.

Na tu odluku naime, ne postoji mogućnost žalbe, nego se ide na pobijanje same presude tužbom pred nadležnim Saveznim sudom u švicarskom gradu Lausanne. Rekao je i da su angažirali švicarske odvjetnike oko ovog spora, a osporavat će proceduru arbitraže, među ostalim, argumentima koji se protive sastavu arbitražnog suda te pravu na saslušanje.

Pročitajte i ovo Plenković na TikToku "Je l' bilo ok?" VIDEO Pokazao par trikova, pokušao biti kul i šaljiv: Plenković postao tiktoker, njegov prvi video morate pogledati Gabrijela Kišiček - 1 Analiza Gabrijele Kišiček Tko bi pobijedio u sučeljavanju Milanovića i Plenkovića: "To bi bilo napeto gledati, međutim..."

"Riječ je o argumentima koji su vrlo dobro potkrijepljeni, prije svega procesno pravnim razlozima i nadamo se da će u postupku koji slijedi, a to će biti nekoliko mjeseci ti razlozi koji su navedeni, a njih je nekoliko biti na odgovarajući način sagledani od strane švicarskog saveznog suda", rekao je premijer Andrej Plenković.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene