Premijer Andrej Plenković potvrdio je i da je poslana tužba za poništenje arbitražne presude iz Ženeve koju je Hrvatska izgubila u korist mađarskog MOL-a.


Na tu odluku naime, ne postoji mogućnost žalbe, nego se ide na pobijanje same presude tužbom pred nadležnim Saveznim sudom u švicarskom gradu Lausanne. Rekao je i da su angažirali švicarske odvjetnike oko ovog spora, a osporavat će proceduru arbitraže, među ostalim, argumentima koji se protive sastavu arbitražnog suda te pravu na saslušanje.

Vezani članci Andrej Plenković na otvaranju Interlibera (Foto: Davor Puklavec/PIXSELL) Plenković odbrusio Milanoviću: "Kandidat ima puno straha i problema jer zna da će izgubiti na izborima" Viktor Orban i Andrej Plenković (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Taktički potez: MOL iznenada i bez objašnjenja povukao tužbu protiv Hrvatske?

"Riječ je o argumentima koji su vrlo dobro potkrijepljeni, prije svega procesno pravnim razlozima i nadamo se da će u postupku koji slijedi, a to će biti nekoliko mjeseci ti razlozi koji su navedeni, a njih je nekoliko biti na odgovarajući način sagledani od strane švicarskog saveznog suda", rekao je premijer Andrej Plenković.