Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Plassnik čestitala Hrvatskoj na napretku u pregovorima s EU

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Austrijska ministrica vanjskih poslova Ursula Plassnik čestitala je Hrvatskoj na napretku u pristupnim pregovorima s Europskom unijom, odnosno na otvaranju dva nova poglavlja.

"Hrvatska je dosljedna na putu u Europsku uniju. To potvrđuje otvaranje dva nova poglavlja(...) Hrvatska poduzima velike napore u provedbi reformi također na teškim područjima i time pokazuje svoju jasnu opredijeljenost na putu punopravnog članstva u Europsku uniju", izjavila je u petak u priopćenju Ministarstva vanjskih poslova ministrica Ursula Plassnik.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Ivan Penava Pregovori i razgovori Neki zastupnici Domovinskog pokreta neće podržati Plenkovića? "Pitajte ga hoće li dati potpis, a ima ih još koji će izletjeti" Andrej Plenković Pregovori i razgovori Oglasio se ključni čovjek za formiranje saborske većine. Kosor: "Nitko se nije ponizio kao Plenković"

Točno dvije godine nakon početka pristupnih pregovora Hrvatske i EU, Hrvatska je otvorila dva nova poglavlja, što znači ukupno 14 od 35 poglavlja od kojih su dva već privremeno zatvorena, izjavila je ministrica Plassnik te dodala da je taj "radosni rezultat logični nastavak nastojanja u provedbi reformi i prilagodbi nacionalnih zakona europskoj pravnoj stečevini".

Ministrica Plassnik upozorila je da Hrvatska još mora na području učinkovitosti uprave kao i pravosuđa i suzbijanja korupcije jasno definirati standarde.

"Napredak hrvatskog pristupnog procesa je važan i učinkovit poticaj za cjelokupni prostor zapadnog Balkana", naglasila je ministrica Plassnik. 

"Hrvatski napredak je ohrabrenje za države cijele regije uz pretpostavku da obave domaće zadaće, europske perspektive su za njih realne. Hrvatska prednjači na tom putu i može im biti uzor", zaključila je Ursula Plassnik.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene