Studenti japanskog sveučilišta Kwansei Gakuin pjesmu su čuli koncem prvog svjetskog rata od vojnika iz Europe.


Gostiju kojih je definitivno svake godine u Hrvatskoj sve više su oni iz Japana! Japanci vole Hrvatsku, ali i hrvatsku operu Nikola Šubić Zrinski. Kako 'U boj, u boj' zvuči s japanskim izgovorom - čulo se u Dubrovniku gdje je nastupao njihov zbor.

Vezani članci Sanja Vištica razgovarala je s Alemkom Markotić - 3 Alemka Markotić objasnila izaziva li cjepivo protiv korone više nuspojava nego ono protiv gripe: "Tek ćemo vidjeti" Koronavirus u Velikoj Britaniji, ilustracija Prvo mjesto na listi smrtnosti od COVID-19 opet drži jedna europska zemlja, među najgorih 20 je i Hrvatska

Najprije sa zborom Libertas. Potom i sami. Japanski pjevači gotovo stoljeće pjevaju 'U boj, u boj' Ivana pl. Zajca!

'Sretni smo što možemo u Hrvatskoj pjevati pjesmu 'U boj', rekao je jedan od izvođača.

'Svake godine je učimo i kroz stoljeće ova pjesma postala je i naša tradicija', objasnio je drugi član zbora.

VIDEO: Ovako to zvuči kada Japanci zapjevaju na hrvatskom!

A tu tradiciju prate i brojni turisti iz zemlje izlazećeg sunca. Studenti japanskog sveučilišta Kwansei Gakuin pjesmu su čuli koncem prvog svjetskog rata od vojnika iz Europe.

'Jako im se svidjela, nisu znali čija je pjesma, vjerovalo se jako dugo da je češka, slovačka, srpska, makedonska, jugoslavenska.... Po sluhu su zapisali riječi i od tada je pjevaju punih 90 godina', objašnjava Jelena Yamasaki, savjetnica počasnog konzula RH u Japanu.

Japanski pjevači u svoju domovinu vratit će se prepuni dojmova, a svoju himnu pjevat će još jedno stoljeće.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook