Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Naljutila ih cijena

Hrvati 'okupirali' Facebook američke bolnice! Poruka i od Norine mame!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Povećanje cijene liječenja razljutilo je mnoge Hrvate pa su rekli ono što misle na Facebook stranici američke bolnice. Bolnica je uklonila 'neprimjerene' fotografije, a reagirala je i Norina majka.

'Dragi svi koji ste tijekom ovih nekoliko dana postali dio velike obitelji moje Nore. Zahvaljujem vam na svemu što ste učinili za nju kroz svoje pozive i vašu veliku želju da joj pomognete. Vjerujem da su vaši komentari na Facebook stranici Dječje bolnice u Philadelphiji napisani u dobroj vjeri.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Još jednom ponovili 'Udruga 'Hrabro dijete' nije zamračila novac!' Slika nije dostupna Opačić najavila 'Uskoro ćete točno znati na čijem računu su novci prikupljeni za Noru Šitum'

>> Nora za par sati odlazi u SAD, prikupljeno više od pet milijuna kuna: 'Hvala, dragi ljudi!'

Međutim, osjećam potrebu reći vam da za razloge za koje vjerujete da opravdavaju takvo ponašanje, nisu krivi u bolnici u Philadelphiji. Zbog toga što se dogodilo toliko mnogo stvari u posljednjih nekoliko dana, moram vas izvijestiti da se dogodio veliki nesporazum u korespondenciji s bolnicom. Moram istaknuti da su tijekom ove velike humanitarne akcije, koja je trajala svega nekoliko dana, korištene mnoge e-mail adrese, tako da nismo znali kome je bolnica slala mail s ukupnom svotom potrebnom za Norino liječenje.

Stoga se ispričavam što je tijekom toga došlo do propusta vezanog uz nepročitani e-mail koji se odnosio na dodatne troškove koji je poslan Udruzi. Zato bih vas željela zamoliti, za dobrobit mog djeteta, da ne pišete više loše komentare na stranice bolnice. Ovo vas molim jer ne želim da se okrivljuju ljudi koji samo žele pomoći mom djetetu. Molim vas da imate razumijevanja za ovo što sam ovdje napisala jer morate shvatiti koliko nam je teško noć prije odlaska u tu instituciju, posebno s poštovanjem prema činjenici da pomoć očekujemo upravo od njihovih liječnika. Što se tiče svega ostalo do sada, ovo vas molimo u ime naše Nore, ali i u ime sve druge djece koja bi u buduće mogla imati otvoreni put za novi život. Svi zahvaljujemo od srca', stoji u pismu koje je na Facebook stranici američke bolnice napisala Norina majka.

>> O akciji koja je Hrvatsku digla na noge pišu i američki mediji!

Dječja bolnica u Philadelphiji komentirala slučaj

'Postupak kod pacijenata koji dolaze izvana je takav da se procjena troškova liječenja mora unaprijed uplatiti bolnici kako bi liječenje uopće moglo započeti. Ponekad su potrebni i dodatni klinički tretmani i pretrage koje mogu potrajati i nekoliko godina. Dječja bolnica u Philadelphiji (CHOP) ne naplaćuje praćenje dodatnih kliničkih tretmana odmah na početku liječenja i ako se dijete dodatno ne liječi u našoj bolnici nikada nećemo tražiti naknadu za nastavak liječenja. Svim obiteljima i pacijentima na početku liječenja predstavimo sve potencijalne troškove kako bi razumjeli s kakvim bi financijskim problemima mogli biti suočeni', stoji u priopćenju iz bolnice koje prenosi Philly.com

Hrvate naljutilo povećanje bolničkih troškova

Podsjećamo, na svaki post koji je postavila bolnica na svoju Facebook stranicu, Hrvati su stavili komentar tražeći od bolnice da pomogne Nori. Mnogi od tih komentara bili su negativni i prozivali su bolnicu za pohlepu, budući da se svota koju su tražili za liječenje povećala dva dana prije planiranog odlaska u SAD. Nakon pisma Norine majke sve je više pozitivnih komentara. Negativni komentari su uklonjeni, a neke od komentare čitatelja i pismo Norine majke možete pogledati u priloženoj fotograleriji.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene