Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Solidarnost na djelu

O akciji koja je Hrvatsku digla na noge pišu i američki mediji!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Priču o Nori Šitum objavio je web portal uglednog američkog časopisa The Atlantic, a osvanula je i na popularnoj web stranici Reddit, na kojoj je ostavljeno nekoliko tisuća komentara.

Nevjerojatna priča o maloj Nori Šitum, koja je ujedinila čitavu Hrvatsku, odjeknula je i u inozemstvu.

Pročitajte i ovo Vladimir Zelenski Osudio iranski napad Zelenski: "Izrael nije bio sam, a Ukrajina čeka mjesecima'' Ilustracija Skandal u susjedstvu Kupili lijes, isprintali osmrtnice: Obitelj došla po bakino tijelo u bolnicu pa doživjela potpuni šok

Vijest o povišenju troškova liječenja u bolnici u Philadelphiji objavljena je na web portalu uglednog američkog časopisa The Atlantic. U članku pod naslovom 'Je li bolnica u Philadelphiji petogodišnjoj hrvatskoj pacijentici ispostavila prevelik račun?' autor Alexander Abad-Santos prenosi izvješća hrvatskih medija o većem računu za eksperimentalnu terapiju.

Također spominje kako je u iznimno kratkom roku veći broj hrvatskih građana donirao veliki iznos potreban za liječenje i put male Nore u Ameriku.

>> Bolnica traži još 1,4 milijuna kuna, HZZO poručuje: 'Mi nemamo temelja za pokriće troškova'

Dirljiva priča o Nori osvanula je i na društvenoj mreži Reddit, na kojoj je netko također objavio informaciju o porastu troškova liječenja, na što su reagirali brojni korisnici izražavajući podršku maloj djevojčici, ali i iznoseći neka vlastita iskustva sa spomenutom bolnicom.

Dio ljudi se počeo raspitivati o načinima pomoći. Ubrzo su se pojavili već poznati brojevi računa, koji su objavljeni i u Hrvatskoj, a spomenuti su i telefonski brojevi same bolnice.

U trenutku pisanja članka, na Redditu je objavljeno više od dvije tisuće komentara na ovu temu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene