Obavijesti Video Pretražite Navigacija
kakav video!

Pogledajte kako su piloti u MIG-ovima dočekali Vatrene: "Dobro došli u Hrvatsku – zemlju pobjednika!"

MIG-ovi dočekali Vatrene (Foto: MORH)
MIG-ovi dočekali Vatrene (Foto: MORH) Foto: MORH
Objavljen je video snimljen iz jednog od MIG-ova Hrvatskog ratnog zrakoplovstva koji je u ponedjeljak dočekao zrakoplov s Vatrenima.

Ministarstvo obrane objavilo je video s dočeka hrvatskih reprezentativaca u kojemu su i kadrovi snimljeni iz jednog od tri MIG-a koji su dopratili zrakoplov s Vatrenima do aerodroma. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Doznajemo o čemu je riječ Snažna detonacija uplašila Zagrepčane i stanovnike Banije, reagirala i poznata aplikacija za potrese: "Jak udarac kao eksplozija" Krila Oluje Pogled iz zraka VIDEO/FOTO Pogledajte spektakularne prizore preleta Krila Oluje iznad Pelješkog mosta

"Pobjednička Hrvatska vojska pozdravlja Vatrene. Dobro došli u Hrvatsku – zemlju pobjednika! Hrvatsko ratno zrakoplovstvo zahvaljuje na časti da prvi dočeka pobjednike na povratku u domovinu", poručili su im tom prilikom.

Jedan od pilota MiG-a 21 je nakon rekao da mu je to bila velika čast, zadovoljstvo, ali i velika odgovornost. "Teško je uopće naći riječi – gledati njihove utakmice cijelo prvenstvo, plakati, bodriti i navijati. Jedino što mi pada na pamet da bih ovo sve opisao je ono – neopisivo. A srce veliko, veliko kao stadion", rekao je pilot.

Slične dojmove ima i drugi pilot MiG-a 21 kojemu je pripala čast dočekati Vatrene pri ulasku na hrvatski teritorij i, kako kaže, nakon 15 godina letenja na MiG-u ovo mu je sigurno najdraža zadaća.

Hrvatska zastava na helikopteru Hrvatskog ratnog zrakoplovstva iznad zagrebačkog neba oduševila je stotine tisuća okupljenih građana, a neuništiv duh hrvatskih nogometaša i njihova izbornika pozdravila je i akrobatska skupina "Krila Oluje".

"Bravo Vatreni, Krila Oluje vas pozdravljaju, Hrvatska je uz vas!" poruka je pilota "Krila Oluje", koji su izazvali oduševljene okupljenih u centru grada Zagreba.

Satnik Darko Belančić nakon preleta nad metropolom priznao je kako su "Krila Oluje" izrazito ponosna što su imala čast sudjelovati u dočeku Vatrenih. "Momci su ostavili dušu i tijelo na terenu i ostvarili fantastičan rezultat. Iznimno nam je drago da smo imali priliku i čast sudjelovati u dočeku Vatrenih radeći ono što mi najbolje radimo, a to je letenje", rekao je Belančić. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene