Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

'Barišić je u sukobu interesa'

Picula: Iza kaznene prijave stoje HDZ i Šuker

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Saborski zastupnik SDP-a i bivši velikogorički gradonačelnik Tonino Picula danas je kao potpuno neosnovanu odbacio kaznenu prijavu, koja je protiv njega podignuta zbog sumnje da je oštetio proračun Velike Gorice, te tvrdi kako iza svega stoji lokalni HDZ-a i njegov čelnik Ivan Šuker.

Cijela kaznena prijava je van pameti i riječ je o pokušaju političkog podmetanja, izjavio je Picula. Izrazio je uvjerenje da iza anonimne kaznene prijave stoji velikogorički HDZ, sadašnji gradonačelnik Dražen Barišić, ali i ministar financija Ivan Šuker koji je na čelu lokalnog HDZ-a. Bivšega velikogoričkoga gradonačelnika Piculu policija je osumnjičila da je nesavjesnim radom oštetio gradski proračun za 676.000 kuna, koliko je posudio Televiziji Velikoj Gorici (TVG), koja novac do danas nije vratila. Piculu policija također sumnjiči i da je poticao bivšeg direktora velikogoričke gradske tvrtke Vodoopskrbe da TVG-u posudi pola milijuna kuna, što također još nije vraćeno.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tu je bilo žestoko! Najprljavija borba HDZ-a i SDP-a u V. Gorici i Sisku Slika nije dostupna Ročnik HV-a spriječio policajca u obavljanju dužnosti

>> Piculi kaznena prijava za oštećenje proračuna

'Posuđeni novac trebao se pretvoriti u vlasnički udio grada'

'Za nanošenje štete gradskom proračunu (Velike Gorice) terete me članovi iste stranke koja je prije mog mandata u gradskoj kasi napravila minus od čak 17 milijuna kuna', ustvrdio je Picula. Dodao je kako je on mjesto gradonačelnika sedmog po redu grada u Hrvatskoj nakon svibanjskih lokalnih izbora napustio s proračunskim viškom od 22 milijuna kuna. Sumnje iz kaznene prijave da je nesavjesnim radom oštetio gradski proračun za 676.000 kuna, koliko je posudio Televiziji Velikoj Gorici, Picula odbacuje tvrdnjama da se posuđeni iznos trebao pretvoriti u vlasnički udio grada, nakon što ta televizijska postaja 'stane na noge'. Odbacuje i sumnje da je poticao bivšeg direktora velikogoričke gradske tvrtke Vodoopskrbe da TVG-u posudi pola milijuna kuna, što također još nije vraćeno.

'Barišić je u sukobu interesa'

'Sve bi bilo u redu da Barišić, koji je uz gradonačelniku naslijedio i funkciju predsjednika Skupštine TVG-a, nije blokirao rad te postaje i nakon samo šest mjeseci tražio povrat pozajmice', kazao je Picula. Ustvrdio je i da je u ovom slučaju upravo aktualni gradonačelnik Barišić u sukobu interesa, jer je osnivač konkurentske Televizije Turopolje, zbog čega je, tvrdi Picula, prijavljen USKOK-u te saborskom Povjerenstvu za suzbijanje sukoba interesa. Velikogorički gradonačelnik Dražen Barišić je odbacio Piculine tvrdnje da iza anionimne prijave stoji on ili lokalni HDZ, kao i povezanost s Televizijom Turopolje.

Barišić: To nema veze s istinom

'To nema veze s istinom i Picula to dobro zna. Istina je da je on dao pozajmicu iz proračuna Velike Gorice i da taj novac mora biti vraćen', rekao je Barišić. MUP RH objavio je danas na internetskim stranicama kako su policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta Policijske uprave zagrebačke, u suradnji s Ravnateljstvom policije, proveli kriminalističko istraživanje po anonimnom podnesku protiv bivšeg gradonačelnika Velike Gorice Tonina Picule. Policija je utvrdila postojanje osnovane sumnje da je prijavljeni, kao odgovorna osoba, počinio kazneno djelo nesavjesnog rada u službi iz članka 339. Kaznenog zakona RH jer je postupao suprotno članku 11. Zakona o proračunu. Spomenutim člankom propisano je korištenje proračunskih sredstva po načelima dobrog financijskog upravljanja, a posebice u skladu s načelima ekonomičnosti, učinkovitosti i djelatnosti, navodi MUP. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene