Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Čelnik Mosta nezavisnih lista Božo Petrov izjavio je u srijedu u Osijeku kako Most neće ulaziti u izvršnu vlast s onima koji ih žele prevariti i koji su neradnici, a upozorio je i kako je proteklo već pet dana od kada su SDP-u i HDZ-u postavili svoje uvjete za podršku novoj Vladi, ali se nijedna od tih dviju stranaka o njima još nije izjasnila.


Prolazi peti dan, od kada smo od HDZ-a i SDP-a zatražili jesu li spremni dati jamstva da su spremni mijenjati Hrvatsku, ali još nismo ništa čuli, rekao je Božo Petrov na predstavljanju kandidata Mosta za 4. izbornu jedinicu.

Vezani članci Božo Petrov Reakcija Mosta na odluku o neustavnosti referendumskih inicijativa: "Ovo nije samo kapitulacija Ustavnog suda nego i kapitulacija HDZ-a" Božo Petrov najavio referendum Most najavio referendum za ukidanje COVID potvrda: "Čvrsto stajemo u obranu ustavnih vrijednosti"

Istaknuo je i kako su od tih dviju stranaka tražili tek "pet posto onoga što oni obećavaju biračima već 20 godina", odnosno da se izjasne jesu li spremni raditi za Hrvatsku.

Poručio je i kako je Most pokazao da politika ne mora biti rezervirana za političke klijentilističke struje, koje su Hrvatskom vladale više od 20 godina te što znači kada u hrvatsku politiku uđe "drugačiji vjetar", koji ne ovisi o interesnim lobijima.

"Pokazali smo da politika može funkcionirati drugačije, da u njoj mogu egzistirati čestitost i poštenje. Onaj tko drži do sebe i svoje obitelji, nikada se neće prodati. Most je povezao ljude, koji drže do sebe i žele promijenti stvari u Hrvatskoj", istaknuo je Petrov.

Kazao je i kako smatra da su građani svjesni tko je spreman, a tko nije spreman raditi, ustvrdivši kako "nitko osim Mosta u zadnjih 20. godina nije pokazao da je spreman raditi za maloga čovjeka".
Prvi na listi u 5. izbornoj jedinici tehnički ministar gospodarstva Tomislav Panenić ocijenio je kako je "prošlo vrijeme duopola i onih koji su rušili Hrvatsku svojim interesima" te da je "promjena s Mostom najkonkretnija".

Želimo pronaći gospodarsku politiku, koja će unaprijediti uvjete poslovanja poduzetnika, te da iz gospodarstva očistimo političke utjecaje, poručio je Panenić.

Prvi na listi u 4. izbornoj jedinici Miroslav Šimić poručio je kako je Mostu stalo do vjerodstojnosti, za razliku od "opcija koje promijene jednu osobu i govore da se promijenila politika".

Građane je pozvao da, kako je rekao, promatraju djela, a ne slušaju priče.

Zamoljen da se očituje o upitu Sindikata "Preporod", upućenog svim kandidatima na izborima, o mogućnosti povećanja plaća za šest posto Petrov je kazao u ovome trenutku, zbog gospodarske situacije, to nije realno, ali kada se BDP bude povećao na razinu, iz vremena kada je potpisan sporazum sa sindikatima, ne vidi razloga zašto se plaće ne bi povećale.

"Za to prvenstveno treba imati gospodarski oporavak. Kada se zemlja oporavi sigurno je da će se i plaće povećati, ali sada to nije realno", rekao je Petrov. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju