Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napeto u Saboru

Petrov davao izjavu novinarima, SDP-ovac mu dobacio: Lažeš, Božo, lažeš!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uzavrela politička atmosfera na saborskim je hodnicima bila i prije konstituirajuće sjednice.

Božo Petrov davao je izjavu za medije dok je Ivan Klarin iz SDP-a prolazio pored njega i dobacio mu "Lažeš, Božo, lažeš".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SDP-ov Ivan Klarin Oglasio se zastupnik koji je najviše "markirao" sa sjednica Sabora: "Nisam htio pravdati izostanke. Poštujem kaznu" Nikola Grmoja i Božo Petrov Biografija šefa Mosta Božo Petrov umalo je postao svećenik. Od Metkovića, Vrapča, neslavne Vlade, pa do prepuštanja političkih reflektora Grmoji

Zastupnici stranaka Domoljubne koalicije i Mosta sastali su se u ponedjeljak u Hrvatskom saboru, uoči konstituirajuće sjednice, a predsjednik Mosta Božo Petrov izjavio je kako se o imenima kandidata za potpredsjednike Sabora nije razgovaralo, dodavši kako smatra da će njegova stranka imati potpredsjednika iz svojih redova. "O potpredsjednicima nismo razgovarali, ali smatram da će Most imati svog člana kao potpredsjednika", kazao je Petrov novinarima. Na pitanje hoće li on biti u Vladi odgovorio je kako će se o tome razgovarati u trenutku kada se bude formirala Vlada.

"Što se tiče ambicija, mislim da je svim ljudima jasno da se Most nije nikada trgao za fotelje. I sada kada smo prepustili mjesto premijera, mislim da je to dovoljni pokazatelj da je nama stalo do promjena, a ne do pozicija. O pozicijama ćemo nakanadno kada se mandatar, Most i Domoljubna koalicija usuglase oko ključnih točaka koje se trebaju provesti u iduće četiri godine", naglasio je.

Upitan zašto izbjegava poziciju potpredsjednika Vlade, Petrov je rekao kako mu je otpočetka u medijima spočitavano da izbjegava parlamentarnu razinu, zatim da izbjegava mjesto premijera, a sada da izbjegava mjesti potpredsjednika Vlade.

"Ne izbjegavam apsolutno ništa, nego želim da se prvo definiraju one stvari koje su nam bitne", poručio je.

Petrov je procijenio da će novi mandatar Tihomir Orešković u iduća dva do tri tjedna doći pred Sabor sa sastavom vlade.

"Mislim da je jasno s naše strane za što smo se zalagali, s druge strane se i Domoljubna koalicija zalagala za iste stvari, zato su nam davali suglasnost isto kao koalicija Hrvatska raste. Ono što mogu iz kraćih razgovora s gospodinom Oreškovićem zaključiti jest da je i on osoba koja se zalaže promjene, i to bitne strukturne promjene u Hrvatskoj, tako da mislim da ćemo tu vrlo lako naći zajednički jezik", istaknuo je.

Upitan što je Most mislio statusom na Facebooku o "morskim psima", objasnio je kako je Most "i u kampanji jasno naglašavao gdje vidi problem i da zna da će uvijek biti korektan, bez obzira s kime bio".

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene