Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Samostalna ustanova

Petrinja: Mrsić i Opačić posjetili Dom za psihički bolesne odrasle osobe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministri Milanka Opačić i Mirando Mrsić posjetili su Dom za psihički bolesne odrasle osobe u Petrinji.

Do nedavno Dom za psihički bolesne odrasle osobe je bio u sastavu Opće bolnice u Sisku, no Ministarstvo socijalne politike i mladih donijelo je rješenje da se Dom izdvoji i funkcionira kao samostalna ustanova.

'Trebat će još malo pokrečiti i još malo urediti, ali u svakom slučaju, važno je da su korisnici, koji su godinama ovdje već smješteni ostali ovdje u ovim kapacitetima', kazala je ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić.

>> Opačić: U cijeloj Dalmaciji praktički nemamo udomitelja

Pročitajte i ovo Magdalena Komes Spomenula i Milanovića Komes odgovorila Čačiću: “Nulta tolerancija na korupciju proizlazi iz stranačke vertikale i to mu smeta“ Nasljedstvo; ilustracija - 5 Otkriva Provjereno Majka ju je kao bebu ostavila u Nazorovoj, godinama kasnije na ostavinskoj majka uzima stan, a Ljubica ostaje bez ikakvih prava i krova nad glavom

Trenutačno je 87 korisnika, koji svakodnevno imaju radne terapije i niz aktivnosti. Ministri su prošetali Domom i pozdravili se s korisnicima.

'To su starije osobe koje imaju problema sa psihičkim oštećenjem, ali su manje više radno sposobni. Ovdje se provodi radna terapija, bave se raznim aktivnostima', kazao je Vladimir Demetrović, v.d. ravnatelja Doma za psihički bolesne odrasle osobe.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene