Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministarstvo zaštite okoliša prostornog uređenja i graditeljstva priopćilo je da su pojedini mediji, pišući o Vladinim poticajima za kupnju prvog stana, objavili netočne izračune vrijednosti cijene stana u odnosu na obračun PDV-a, koji se u prosjeku kreće oko 16 posto na cijenu metra četvornog a ne 23 posto kao što je objavljeno.


‘PDV-u se prema Pravilniku o PDV ne plaća na zemljište i komunalno uređenje zemljišta pa je tako cijena koja je iskazana u medijima kriva. Građevinske tvrtke su dužne u kupoprodajnom ugovoru raščlaniti strukturu cijene stana.

Vezani članci Internet kupovina, ilustracija Kupujete preko interneta? Uskoro će paketi male vrijednosti biti skuplji: Iz Porezne uprave objasnili tko će, kada i koliko plaćati PDV Građevinske nezgode ''Ne plaćajte majstore alkoholom!'': Naučili skupu lekciju pa je podijelili sa svima

>> Pomoć pri kupnji stanova jeftinijih od 1600 eura po kvadratu

Taj postotak je promjenjiva veličina i ovisi prvenstveno o cijeni građevinskog zemljišta a manje i o cijeni komunalnog i vodnog doprinosa na koji se također ne plaća PDV’, navodi se u priopćenju Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva. (Hina)