Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministar Pavo Barišić odbacio je i kritike da se imenovanjem Jasminke Buljan Culej te izborom članova skupine reformu pokušava "gurnuti u izrazito konzervativne vode". U Ministarstvu obrazovanja Barišić danas je primio učenike osvajače medalja.


U Ministarstvu obrazovanja Pavo Barišić danas je primio učenike osvajače medalja. Tom je prilikom istaknuo vrijednost, trud i nadarenost mladih te njihovih mentora. "Institucije koje razvijaju obrazovni sustav moraju na pravi način vrednovati nadarenost i marljivost", kazao je tom prilikom Barišić te poručio učenicima i studentima da ostanu vjerni talentima koje imaju.

Vezani članci Slika nije dostupna Ministar brani nasljednicu Borisa Jokića, ona svoj plan nije otkrila, ali neke detalje ipak znamo Slika nije dostupna Nova voditeljica kurikularne reforme bježi od kamera dok zbog njenog izbora padaju ostavke

U uvodnom govoru dodao je i kako su sredstva za kurikularnu reformu povećana s 4,4 milijuna na 9,49 milijuna kuna.

Srednjoškolci su medalje osvojili na Prirodoslovnoj olimpijadi EU, Međunarodnoj filozofskoj olimpijadi i međunarodnom natjecanju "International Conference of Young Scientists".

Barišić je ranije danas izjavio i da Jasminka Buljan Culej, voditeljica Ekspertne radne skupine za provedbu kurikularne reforme (ERS), nije prepisala akcijski plan, a odbacio je i kritike da se njezinim imenovanjem te izborom članova skupine reformu pokušava "gurnuti u izrazito konzervativne vode".

Barišić je rekao uoči sjednice Vlade kako je akcijski plan Posebno stručno povjerenstvo poslalo na 57 adresa, koje su se o njemu očitovale. Na pitanje zašto je životopis Buljan Culej bio tajnovit, odgovorio je da je životopis objavljen te da je puno detalja iz njezinog životopisa poznato javnosti.

Riječ je, rekao je, o osobi koja 11 godina radi u Nacionalnom centru za vanjsko vrednovanje obrazovanja, od njegova osnivanja, upravo na poslovima obrazovanja, a započela je karijeru u razredu, u školi i stekla izvrsne znanstvene i obrazovne kvalifikacije.

"Pitajte akademika Slobodana Vukičevića, koji je njezin mentor, kakva je bila na poslu, pitajte u njezinim ustanovama gdje je radila, pa ćete se osvjedočiti", kazao je Barišić i dodao kako je čuo puno komplimenata na njezin račun. "Mogu reći da svi skupa možemo biti ponosni da će takva osoba voditi Ekspertnu radnu skupinu", zaključio je.

Odbacio je kritike da se reforma pokušava gurnuti u izrazito konzervativne vode. "Usporedite sastav ove Ekspertne radne skupine s prethodnom, komentara ne treba više", rekao je. Dodao je kako su sadašnji članovi skupine birani po kategorijama, po izvrsnosti, nisu svi iz iste ustanove, sasvim drugačijih su profila, idejnih i stručnih, te se radi o vrhunskim stručnjacima.

"Što se tiče ovog ideološkog naboja usporedite imena iz prethodnog sastava, kojeg je vodio gospodin Neven Budak, a pogledajte imena koja vode sadašnje stručno Povjerenstvo, mislim da je to sasvim dovoljno za razborite", poručio je Barišić.

Upitan što očekuje od današnjeg prosvjeda "Čekajući tramvaj zvan kurikularna reforma: godinu dana kasnije", na kojem se traži i njegova ostavka, Barišić je rekao kako o prosvjedu uopće nije puno razmišljao jer ima previše posla da bi se time bavio time. (D.B./Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju