Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon brojnih reakcija

Ružić: Ispričavam se gospođi Perković zbog toga što sam upotrijebio riječ 'glupača'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mostov izborni kandidat, glumac Siniša Ružić u srijedu se ispričao Sandri Perković što ju je nazvao glupačom, pojasnivši da pritom nije mislio ni na kakvu spolnu ni osobnu kvalifikaciju, već na materijalnu i moralnu korupciju stranke Milana Bandića čiji je ona član.

"Ispričavam se gospođi Perković zbog toga što sam upotrijebio riječ 'glupača'. Svatko tko je čitao taj Facebook status mogao je shvatiti da se ne radi niti o rodnoj niti o spolnoj uvredi", rekao je Ružić, koji se u utorak na svom Facebook profilu obrušio na Milana Bandića, ali i na zlatnu olimpijku Sandru Perković, u povodu Hanžekovićeva memorijala.

Pročitajte i ovo Božo Petrov, predsjednik Mosta Za Dnevnik Nove TV Petrov otkrio što će Most napraviti ako bude jezičac na vagi između HDZ-a i SDP-a: "Ako nas budu trebali..." Andrej Plenković Biografija predsjednika HDZ-a Tko je Andrej Plenković? Oborio je rekord Ive Sanadera i promijenio 30 ministara, a fotelja mu se trese zbog jednog čovjeka

Tim povodom Ružić je objavio post u kojemu stoji: "Milan Bandić, u svom kraju poznat pod nadimkom Prevara, dno je dna: korištenje djece u kampanji, zloupotreba Hanžekovićevog memorijala koji plaćaju građani, od strane olimpijske pobjednice i politički interesne glupače Perković; podmićivanje i trošenje gradskog novca za privatne tulume... jadno...srećom, gotov je... još samo nekoliko mjeseci".

RUžić je pojasnio da je Sandra Perković na memorijalu stajala ispod Bandićeva izbornog loga, ne kao privatna osoba, nego u kontekstu predizborne kampanje.

"Sporna je riječ glupača, to je uvredljivo. Ispričavam se za tu riječ, ali kontekst je bitan. Smatram da je njezine zasluge na Olimpijskim igrama ne isključuju od činjenice da sudjeluje u podržavanju kriminala u Gradu Zagrebu", kaže Ružić te ističe da je za taj njegov post zaradio "ogroman broj lajkova".

Četiri kandidatkinje Bandićeve Koalicije za premijera, koje su od njega zatražile ispriku zbog uvrede, pozvao je da se očituju o zloupotrebi djece u kampanji Milana Bandića, o zloupotrebi Hanžekovićeva memorijala te drugih događaja i manifestacija koji se financiraju iz proračuna Grada Zagreba.

"Sve one koje su reagirale pozivam da se očituju o kriminalu i nezakonitim radnjama u gradskim ustanovama koje podržava i štiti Milan Bandić", istaknuo je Ružić, kojega mediji navode i kao Mostova kandidata za ministra kulture.

Riječ je, kaže, o karakterizaciji moralne i materijalne korupcije, a "glupača" nije ni psovka, ni zabranjena riječ.

Nakon što se zbog tog njegova posta u srijedu već u medijima ispričao glasnogovornik Mosta Nikola Grmoja, Ružić kaže kako ne zna da li mu se prijeti sankcijama, no potvrdio je da je "iz vrha stranke upozoren da takvo istupanje u javnosti nije nivo komunikacije Mosta". (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene