Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izbori

Otvorena glasačka mjesta u BiH

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glasovanje na izborima za novi saziv Hrvatskog sabora koje će se provoditi na teritoriju Bosne i Hercegovine počinje u subotu 7. studenoga i trajat će dva dana.

Biračka mjesta u BiH bit će otvorena u subotu od 7 do 19 sati, kao i u nedjelju, kada će se glasovati i u Hrvatskoj. Hrvatski državljani koji žive u BiH ili privremeno borave u toj zemlji moći će glasovati na 33 biračka mjesta, koja će biti otvorena u gradovima-sjedištima diplomatsko-konzularnih predstavništava Hrvatske u Sarajevu, Mostaru, Tuzli i Banjoj Luci.

Pročitajte i ovo Ilustracija zaostajemo za prosjekom Objavljeni su podaci o BDP-u, izjednačeni smo s Mađarskom i na začelju smo EU-a Ris na području Parka prirode Učka Lijepo iznenađenje U Parku prirode Učka snimljena je rijetka "velika zvijer": Ova divlja životinja na tom području nije viđena desetljećima

Državno izborno povjerenstvo (DIP) odredilo je da najveći broj biračkih mjesta ove godine bude otvoren na području koje pokriva Generalni konzulat u Mostaru, s obzirom da na tom teritoriju živi najveći broj hrvatskih državljana.

U Mostaru će se tako moći glasovati na dvadeset biračkih mjesta, osam će ih biti u Sarajevu, tri u Tuzli, a dva u Banjoj Luci.

U roku predviđenom za tzv. aktivnu registraciju birača, koji je istekao 28. listopada, za glasovanje na teritoriju BiH prijavilo se nešto više od 22 tisuće hrvatskih birača.

Aktivna registracija preduvjet je kako bi se moglo glasovati, no potvrde o upisu u birački popis moći će se ishoditi i na same dane glasovanja. U tu svrhu uz biračka mjesta bit će otvoreni posebni uredi na kojima će se, uz predočenje dokumenata kojima se dokazuje hrvatsko državljanstvo, izdavati potvrde nužne za glasovanje.

Ta mogućnost ostaje samo za one hrvatske državljane koji nemaju prebivalište u Hrvatskoj. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene