Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Koliko je dva posto PDV-a upitao je ususret parlamentarnim izborima 2015. predsjednik HDZ-ovog odbora za financije Tomislav Ćorić potpredsjednika Vlade Branka Grčića, ali odgovor na pitanje nije dobio.


Potpredsjednika Vlade Branko Grčić ususret parlamentarnim izborima 2015. je u raspravi gostujući sinoć u emisiji na javnoj televiziji govorio je o BDP-u, a Ćorić o PDV-u.

Vezani članci Slika nije dostupna PRED NAMA SU NEIZVJESNI IZBORI Stručnjak pojašnjava kakvo ponašanje birača možemo očekivati Slika nije dostupna KARAMARKO OBEĆAO Pobjede li na izborima, zastupnici, ministri i premijer imat će niže plaće

HDZ je zbog toga Grčića danas prozvao za nekompetentnost i nestručnost. A on se opravdava tvrdnjom da je riječ o lapsusu kojim se oporba koristi u predizborne svrhe.

Na pitanje novinarke Dnevnika Nove TV da ga HDZ proziva za nestručnost, nekompetenstnost jer nije znao izračunati dva posto BDP-a ni u kojem obliku, Grčić je odgovorio da se radilo o lapsusu.

Milanović brani Grčića: 'On ima ekonomiju u malom prstu'

'Eto vidite, isti lapsuz ste napravili vi kao ja, dva posto BDP-a je sedam milijardi kuna. Eto vidite. Međutim, svi vi koji ste to gledali morali ste uočiti jednu stvar, a to je da je to iskorišteno da se izbjegne odgovor na ključno pitanje sinoć, ako smanjujete PDV za nekoliko milijardi kuna, onda zapravo morate javnosti reći gdje ćete rezati', odgovorio je Grčić.

Podsjetimo, u obranu svojeg ministra, stao je predsjednik Vlade Zoran Milanović. 'Branko Grčić je čovjek koji se satire pod poslom, on ima brojke u malom prstu, prema tome moguće je da mu se dogodi lapsus, jer to je lapsus, to je jasno. Sada netko dolazi nakon što smo iz Munchena došli u Prnjavor - tamo je napisan program, i kaže da će smanjiti najvišu stopu PDV-a na 23 posto. To je jako lijepo, neka mi objasni gdje će nadoknaditi te skoro četiri milijarde kuna. Dakle razlika u ozbiljnosti pristupa mene i mojih suradnika i koalicije Hrvatska raste i HDZ-ove 'Prnjavor koalicije' je ogromna, mi smo odgovorni ljudi', rekao je premijer.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook